Lidingö satsar på nyanlända entreprenörer

Stad & Politik28 oktober 2019 kl 07.301

Lidingö är en av åtta kommuner i Stockholmsregionen som medverkar i projektet ”Entreprenör i Sverige”. Målet med projektet, som drivs av Start-Up Stockholm, är att korta vägen från nyanländ till företagare.

− Många nyanlända Lidingöbor har erfarenhet av att driva eget företag från sina hemländer. Genom det här projektet kan vi från staden vara med och bidra till att korta deras väg till att starta ett eget företag här i Sverige. Nu är programmet i gång här på Lidingö och vi ser fram emot att få följa deltagarnas entreprenörsresa, säger Malin Rosenqvist, stadens näringslivschef.

Som en del av svenska för invandrare, sfi, erbjuds deltagarna att under en tio veckors intensiv process få möjlighet att utveckla sina idéer för eget företagande. Projektet löper fram till årsskiftet 2020/2021 och finansieras bland annat med medel från Europeiska socialfonden. Utbildningen kommer att hållas på arabiska och tigrinja eftersom det är de största språkgrupperna inom sfi.

− Att få nyanlända i arbete är en av Sveriges absolut största utmaningar. Vi måste prova alla vägar för att lyckas med detta. Det här initiativet är mycket spännande och eget företagande kan för vissa vara en bra väg in i samhället, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Deltagare i projektet är Botkyrka kommun, Huddinge kommun, Lidingö stad, Nacka kommun, Sollentuna kommun, Stockholm kommun, Täby kommun, Arbetsförmedlingen och Start-Up Stockholm.

Lidingö stad

Kommentarer

  1. Vilken utbildning och typer av företag är det de har med sig? ifall någon som läser vill anställa eller starta företagssamarbeten.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *