Lidingö samarbetar med Röda korset

Lidingö16 april 2020 kl 06.17

Många frivilliga vill på olika sätt hjälpa till ideellt under coronakrisen. Staden samarbetar med Röda Korset för att samordna de frivilliga krafter som anmäler sitt intresse.

Du som är 70 år och äldre och behöver hjälp med exempelvis handling, kontakta Lidingö stads kundcenter på telefonnummer 08-731 31 01. De kommer sedan se till att Röda Korset kontaktar dig för att planera den hjälp du behöver.

Du som önskar hjälpa till, kontakta Röda Korset Lidingö på 08-765 02 87 eller allra helst, mejla till lidingo.redcross@telia.com.

– Vi ser att det fortfarande är ett för stort flöde av äldre människor som är ute och handlar. Det här samarbetet med Röda Korset är ett bra exempel på hur vi kan hjälpa våra äldre med att exempelvis handla mat och hämta ut mediciner, säger Ben Mahmuti, säkerhets- och beredskapssamordnare på Lidingö stad.

Du som anmäler dig som frivillig kommer att få gå en kortare utbildning. Röda Korset berättar då bland annat om deras organisation och vilka skyldigheter och rättigheter du som arbetar har.

– De frivilliga måste även legitimera sig som en extra säkerhetsåtgärd, säger Ben Mahmuti.

– Detta initiativ visar på styrkan när Lidingös civilsamhälle och Lidingö stad arbetar tillsammans. Lidingöborna har under denna kris på ett fantastiskt sätt kommit samman och jag vill tacka Röda Korset och alla andra som på olika sätt arbetar för Lidingös bästa i denna svåra tid, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *