Lidingö pressade serietrean

Poänggöraren Matilda O'Connor. Fotograf: Jan-Erik Henriksson.
Sport22 februari 2023 kl 03.591

I lördags mötte Lidingös damlag Blackeberg hemma i Hersbyhallen. Blackeberg är ett av topplagen i Basketettan, medan Lidingö finns på den nedre halvan, men basketmatcher är aldrig avgjorda på förhand! Lidingö ledde i halvtid och det var jämnt ända till sista minuten, men där var Blackebergs styrka under korgarna avgörande. Förlust 86-90, men en match som gav mersmak för både laget och publiken!

Lidingös damlag gör en nystart i år och med många nya spelare tar det tid att spela ihop sig och finna sig tillrätta i ett nytt spelsätt. Säsongen började med sex raka förluster innan den första vinsten kom mot Tureberg i ett kokande Hersby. Därefter har Lidingö visat en stigande formkurva och hade vunnit tre raka matcher innan lördagens match. 

Mot Blackeberg spelade Lidingö en rörlig, smart lagbasket och var ett offensivt hot från trepoängslinjen, på attacker och halvdistans. Blackeberg är ett lag som är känt för att spela tufft försvar och matchen var bitvis väldigt fysisk, men Lidingö spelade sig ur pressen och kom till fina lägen. 

Om Lidingö stod för det vackra passningsspelet och skyttet så var det Blackeberg som regerade under korgarna med en imponerande returtagning som resulterade i fler chanser att lägga i bollen. Att domarna tillät ett mer fysiskt spel ute på banan än under korgarna var till Lidingös nackdel och i slutet av matchen hade flera spelare foulproblem och kunde inte spela lika tufft försvar. Blackeberg vann rättvist, men Lidingö visade att de kan tävla med de bästa lagen i serien.

Slutresultatet blev 86-90 (31-26, 22-18, 19-26, 14-20). Matchens lirare blev Ida Törnkvist i Lidingö och Olivia Ericsson i Blackeberg. Poängbäst i Lidingö var Matilda O’Connor med 26 poäng (varav 5 trepoängare). Lidingös skottprocent var 54% för tvåpoängare och 43% för trepoängare, vilket är säsongsbästa.

Highlights från matchen: https://www.laget.se/KFUMLidingoBasketDam/video/88954

Kommande hemmamatcher för Lidingö basket:
Onsdag 22 februari Tureberg-Lidingö, Basketettan dam (Sollentuna sporthall)
Onsdag 22 februari Lidingö-Blackeberg, Basketettan herr (Hersbyhallen)
Lördag 4 mars Lidingö-Umeå, Basketettan herr (Hersbyhallen)
Söndag 12 mars, Lidingö-Luleå basket ungdom, Basketettan dam (Hersbyhallen)

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *