Lidingö kyrka firas – fyller 400 år

Lidingö kyrka. Foto: Andreas Lindberg
Lidingö26 maj 2023 kl 03.58

Hela 400 år har nu gått sedan den vackra stenkyrkan uppfördes på kullen invid Kyrkviken. Under hela året firas Lidingö kyrka och under pingsthelgen 27-28 maj kulminerar det med konserter, jubileumshögmässa och andra festligheter.

Lördag 27 maj är det Kulturnatt och efter helgmålsbön kl. 18.00 blir det konserter med olika Lidingökörer varje timme hela kvällen. Som final ger Lidingö Motettkör en konsert om hopp i en mörk tid kl. 22.00 – där bjuds på ett uruppförande! Det är kompositören Thomas Jennefelts ”Au milieu de l’hiver” som framförs för första gången. Fri entré gäller på alla konserter.

Söndag 28 maj blir det jubileumshögmässa där Andreas Holmberg, biskop i Stockholms stift, närvarar, det sker i Lidingö kyrka kl. 11.00. Vi slår upp kyrkportarna kl. 10.00. Eftersom utrymmet är begränsat i Lidingö kyrka kommer gudstjänsten även visas på skärm i S:ta Annagården. Efteråt bjuder Lidingö församling alla på varmkorv. Sedan blir det barnmusikal, ”Jakten på den försvunna psalmskatten”, och Hela kyrkan sjunger, innan dagen avslutas med andakt på kyrkbacken.

Under jubileumshelgen kan man också ta del av en miniutställning om kyrkans historia. Dessutom kan man se konstnärliga tolkningar av byggnaden som under rubriken ”Måla kyrkan” gjorts av ett antal deltagare i vår. Konstverken ställs ut i lokalen Kyrkallén, det gula huset intill kyrkan, som har öppet kl. 12.00-17.00 både lördagen och söndagen. Där bjuds det också på fika.

För närmare information, se lidingoforsamling.se/jubileum.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *