Lidingö Centrum går bra

Lidingö Centrum. Foto: Andreas Lindberg
Lidingö22 oktober 2021 kl 05.11

I förra veckan hade Lidingö Centrumförening möte med handlarna i Centrum och Lidingö Näringsliv var med. Maria Hall Persson från fastighetsbolaget Grosvenor, som äger Lidingö Centrum, berättade vad som är på gång i Lidingö centrum och att utvecklingen går bra.

Angående parkeringen berättade hon angående parkeringssituationen att det alltid finns lediga platser i garaget i centrum.

– I fredags eftermiddag fanns över 30 lediga platser. Problemet är att garaget inte är så fräscht och Lidingöborna drar sig för att åka ner där, säger Maria.

Därför ska garaget renoveras och få ny belysning med förhoppningsvis start under våren. För att inte störa parkeringsmöjligheterna i centrum alltför mycket så kommer ombyggnaden att ske i två etapper.

– Vi behöver också diskutera ihop oss med Lidingö stad som äger stadshus-parkeringen, säger Maria.

Dinosaurien Megaprator blir kvar till den slutet av november, till glädje för alla barn. Vidare berättar Maria att tanken med att SATS ersätter H&M är att centrum blir levande fler timmar, vilket i sig ger ökad trygghet och merförsäljning.

– Vi hade gärna haft kvar H&M men det var deras eget val att lämna. De slår igen många butiker över hela Sverige.

Lidingö centrums Presentkort blir förhoppningsvis en bra julklapp, säger Maria. Bredvid ingången till Elon finns en automat där du kan köpa ett betalkort och där du väljer valör. Du får en korthållare på köpet om du vill. Presentkort är bra när man inte vet vad man ska köpa.

– I dag är 80 procent av alla handlare i centrum anknutna till kortet och fler ska det bli, tillägger Maria.

Avslutningsvis berättade hon att julmarknaden kommer att gå av stapeln den 11–12 december kl 11.00-16.00 både lördag och söndag. På söndag kommer även Lucia.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *