Lidingö Baskets herrlag går ut hårt och ökar!

Sport10 mars 2020 kl 05.51

Större spänning i slutet av en serie har sällan skådats. I Basketettan Norra strider Lidingö och Ockelbo om andraplatsen för att på så vis gå vidare till det som kallas "Final Four" där ettan och tvåan från Basketettan Norra respektive Södra möts i kval till Superettan. Ockelbo har på pappret inte lika svåra matcher som Lidingö framför sig och båda lagen vill göra många mål för att förbättra målskillnaden som blir avgörande om lagen hamnar på samma poäng. Förra söndagen mötte Lidingö Järfälla och vann med säsongens största marginal, 60 poäng. Att vinna med 125-65 som Lidingö gjorde hör inte till vanligheterna i Basketettan men Ockelbo har å sin sida vunnit de två senaste matcherna med 51 och 46 poäng.

I lördags, hemma i Hersby, tog Lidingö emot Uppsala, redan klara seriesegrare och obesegrade under säsongen. Lidingö förlorade stort senast de två lagen möttes i säsongens första match. Flera månader har passerat och Lidingö var tvunget att vinna för att inte hamna efter i tabellen. Uppsala å andra sidan ville gärna behålla nollan i förlustkolumnen och de har klart uttalat att de siktar på återtåg till högsta serien, Basketligan, som de fick lämna förra säsongen. Ett spännande utgångsläge för båda lagen inför lördagens kamp!

Lidingö la i en hög växel direkt men Uppsala visade varför de är seriesegrare och hängde på. Publiken i Hersbyhallen bjöds på underhållande basket på hög nivå. Båda lagen sköt bra, spelade hårt försvar och snodde bollar av varandra. Lidingö ryckte men Uppsala knaprade in och i halvtid ledde Lidingö med åtta poäng och spänningen var total. När tredje perioden började la Lidingö dock den högsta växeln och drog ifrån med ytterligare 10 poäng och släppte sedan inte tillbaka Uppsala i matchen. Istället såg man till att öka på den ack så viktiga målskillnaden.

Lidingöfansen kunde njuta av att se starkt jobb under korgarna av Tom Göransson, född 1998, tillsammans med Fredrik Larsson som denna säsong gjort en bejublad comeback i herrlaget. 19-årige Olle Malmstedt spelade bra försvar på Uppsalas 31-årige ligameritetade Mannos Nakos som inte alls tilläts vara den poängmaskin han i vanliga fall är. Lidingös John Sundkvist hemma igen från utlandet kom in och spelade smart och drog på sig fouls och satte motståndarna i problematiska situationer.

En publikfavorit är Lidingös egen Duracellkanin, Yassine Cherkaoui Sellami, som inte gjorde någon besviken, han sprang lika mycket även denna match och konkurrerade med Larsson om snyggaste dunken. Oliver Silveira-Övrebö har denna säsong återvänt till Lidingö och är tillsammans med Alexandar Petrovic spelare som kan vara precis överallt, i ena sekunden sänker de en trepoängare för att i nästa smita in under korgen för en kvick retur.

Eftersom detta i hög grad var en lagseger kommer här hela laguppställningen inklusive poäng: Fredrik Larsson 24, Justas Narusas 17, Alexandar Petrovic 16, John Sundkvist 13, Olle Malmstedt 12, Oliver Silveira Övrebö 9, Tom Göransson 8, Yassine Cherkaoui Sellami 8, Joakim Metz 2, Serigne Modou Thioune 2, Ruben Eriksson och Alexander Tsiaras Edenborg. Coach: Arnas  Zabarauskas.

I god konkurrens utsågs förtjänstfullt Fredrik Larsson till matchens lirare. Slutresultat: Lidingö- Uppsala 111-78.

Kommande helg åker Lidingö till Luleå för de två återstående matcherna, vid segrar och tillräckligt många poäng kan det bli en plats i "Final 4".

Anna Malmstedt

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *