Lidingö Backyard Ultra avgörs i morgon

Sport22 oktober 2021 kl 14.25

Tredje upplagan av Lidingö Backyard Ultra går i morgon den 23:e oktober 2021. Banan är densamma som första året och går runt Kottlasjön.

Backyard Ultra är en annorlunda löptävling där man springer tills man inte orkar mer, kan man säga. Ett varv är 6,7 km och det måste man göra på en tid under en timme, för det går en start/omstart varje timme. De löpare som inte har hunnit runt på en timme eller som ger upp, slås ut. Till slut står det bara en deltagare kvar på startlinjen, och den är vinnare. Så av 100 deltagare finns det 99 förlorare och en vinnare!

Det finns alltså ingen gräns på hur långt loppet kan bli. Förra året vann Pär Bjelkmar från Lidingö med 29 varv (loops). Han hade då sprungit 194,4 km. En annan deltagare värd att nämna är förra stadsdirektören Anna Hadenius som klarade 20 varv vilket gav henne en sjätteplats.

Loppet startar klockan 09:00 vid Breviksbadet på Lidingö. Kom och heja på löparna. Bäst är att komma till Breviksbadet strax före en hel timme, för då kommer alla som är kvar in till målfållan.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *