LIDINGÖ 3X3 QUALIFIER 1 av 3

Sport29 april 2023 kl 03.22

23 april kl. 16:00 var det start för 3 mot 3 (3x3 basket) säsongen i Hersbyhallen på Lidingö. Många basketsugna hade tagit sig till hallen för att både spela och titta. På plats var det till mesta dels lag från Sverige men även internationella lag hade anmält sig! Två lag från Ukraina var på plats; ett damlag och ett herrlag.

När spelarna blev intervjuade så var de förväntansfulla och peppade, de kände sig redo men att det var ett tag sedan som de spelat 3x3. De säger att det är skönt att vara igång med 3x3 basket igen. Många spelare säger att de inte spelat 3x3 sedan förra året. Det är mycket på grund av att den klassiska basketsäsongen, 5 mot 5 (5x5), har precis upphört för många av spelarna och att 3x3 säsongen i Sverige har hittills bara spelats på sommaren i Sverige. 

Stämningen i hallen är – fortsättningsvis genom hela eventet – god. Fastän pelarna blir ännu mer målinriktade under turneringens gång. Vid frågan om skillnaden mellan klassiskt basket och 3x3 utmärker sig den fysiska kontakten i 3x3 spelet. Domarna säger att de tillåter mer fysisk kontakt i 3x3 basket och det går därför att spela hårdare än 5x5 basket.

På damsidan vann laget från Ukraina med lagnamnet UKRAINE mot Young Bloods och på herrsidan vann arrangörerna Guns n’ Buckets över PWO. Detta är bara den första av tre kvalifikationstävlingar och det kommer att arrangeras två till här på Lidingö antingen intill eller i Hersbyhallen. Håll utkik och, kom gärna och titta på nästkommande kvalifikationer som är maj 27 och juni 17! Finalen spelas juni 18. 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *