Lego – en historia från verkligheten

Lidingö8 december 2023 kl 03.451

Lego, en blandras levde i ett våldsutsatt hem där hugg och slag var vardagsmat. Hans matte levde i rädsla, så även han. Husse sparkade och slog både honom och matte och varför förstod han inte. Tryggheten fanns bara hos matte, men hon var oftast ledsen och rädd alltså behövde Lego försöka stå ut för att rädda alla konstiga situationer som uppstod. Men han var, precis som matte oerhört rädd.
För Lego och hans matte behövdes en tid ifrån varandra och då kunde VOOV Stockholm hjälpa till. Matte fick hjälp av Socialkontoret och en kvinnojour. Under tiden matte fick landa så kunde Lego bo hos en snäll och trygg jourfamilj som VOOV Stockholm valt ut. De ägnade sig åt att ge Lego, inte bara, mat, vatten och promenader. Nej, nu fick Lego massor med kärlek, lugn och ro i väntan på att matte skulle ordna för dem – ett nytt liv!  

Jourhemmet som hjälpte Lego och hans matte
Den dagen Lego skulle anlända var en lördag. Hela familjen var uppe tidigt för att förbereda.
De visste att han var lite rädd för män, men älskade barn. Man kom överens att pappa Johan i familjen skulle hålla sig i bakgrunden och vänta ut Lego.
Barnen och mamma Emma skulle försiktigt närma sig för de visste att alla utsatta djur behövde efter en försiktig period, massor med kroppskontakt, men bara när de själva ville.

Lego anlände och hela familjen blev kära direkt för dessa stora bruna ögon ville inget hellre än att bli älskade. Ögonen följde deras minsta rörelse och sakta men säkert närmade sig Lego mamma Emma. Innan helgen var över fick alla utom pappa Johan klappa Lego. Familjen visste att de förmodligen skulle komma att få ta hand om Lego åtminstone några månader så allt fick ta den tid som behövdes.

Det var inte första gången de var jourfamilj, så de kunde sin sak och fick hjälp av att veta Legos historia. Han var rädd för män därför att han blivit slagen av sin husse. Hur skulle han då kunna lita på att pappa Johan inte var elak som husse.
När Lego efter fyra månader tog farväl av sin jourfamilj och återförenades med sin matte hade han lärt sig att alla män var inte lika elaka som husse. Jourfamiljen hade lärt Lego att världen inte är ond, utan det finns massor med kärlek.

Vi alla på VOOV Stockholm visste då att allt arbete var värt det – vi hade varit med att rädda Lego och hans matte till ett nytt liv.

Fakta om VOOV Stockholm
VOOV,
betyder Veterinär Omsorg Om Våldsutsatta, startades 2008 i Uppsala av veterinärstuderande och efterhand spred sig engagemanget och flera lokalföreningar startades.
VOOV Stockholm är en av 6 lokalföreningar i landet och är organiserat under Riksförbundet VOOV. 
Föreningen är helt ideell och består av styrelse och olika verksamhetsområden såsom placering, jourhem, kontrollanter, transport och Samarbete. Föreningen lever helt på medlemsintäkter, insamlade gåvor samt sponsring. Inga anslag från samhället trots att det handlar om fysiskt och psykiskt djurplågeri!
Föreningen har ca 20 jourhem, noga utvalda som hjälper till att ta hand om husdjur av alla de slag såsom hundar, katter, kaniner, marsvin, fåglar, ormar, akvariefiskar och även hästar.
Vill ni veta mer gå in på vår hemsida www.voovstockholm.se
Stöd oss genom att swisha till: 123 226 36 55

Margite Nordenstam
Ordförande
VOOV Stockholm

Kommentarer

  1. Vi är så glada att få skriva på Lidingö nyheter, för ju fler som får veta om VOOV Stockholm desto fler husdjur kan vi hjälpa! Och vi på VOOV Stockholm brinner för att få hjälpa dessa våldsutsatta husdjur och deras mattar! Vi gör detta helt ideellt!
    Vill du hjälpa oss kan du bli medlem, maila: medlem@voovstockholm.se eller bara få veta mer info@voovstockholm.se
    I helgen finns vi på hundmässan i Älvsjö för att berätta om vår verksamhet – i A-hallen! Kom och träffa oss/ Ses Margite ( ordf@voovstockholm.se)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *