Låt inte en unik miljö för hundliv gå förlorad – riv upp beslutet om hundhagen i Furutorp

Debatt24 februari 2023 kl 03.429
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Suzanne Liljegren (L), gruppledare och ledamot av kommunstyrelsen
Margite Nordenstam (L), medlem och initiativtagare till ”Rädda hundhagen i Furutorp”
Göran Tegnér (L), ledamot i tekniska nämnden
Maria Wall Petrini (L), ersättare i tekniska nämnden
Erik Öberg (L), ledamot i kultur- och fritidsnämnden
Mats Jonsson (L), ordförande Lidingöliberalerna

Kommentarer

 1. Det bästa vore om hela hundhagen kunde flytta till Fågelöudde. Söder om den första parkeringen finns en gräsyta oklart hur stor.

 2. Sanslöst beslut, och i mitt tycke fegt att hänvisa till problem med parkering och dylikt. Sådant går att lösa. Att de som flyttat till ett hus intill en plats som varit hundhage i decennier inte gillar att bo vid en hundhage kunde de kanske tänkt på innan de flyttade dit. Vilken ö vill vi att Lidingö ska vara? Ska lekplatser och fotbollsplaner försvinna om de som flyttat in i närliggande hus tycker att de låter för mycket? Att dessutom formulera sig på ett sätt som gör platsens popularitet till ett problem, och att skriva om att behovet för dylika platser är stort, men ändå totalt krympa antalet kvm hundrastgård på ön… det är för dumt. Hälsans ö, eller högljudda gnällspikars ö?

 3. Hundrastgården i Furutorp har funnits i generationer och flutit väl in i området. Det kan inte vara möjligt att några få nyinflyttade människor på detta sätt kan förstöra för så många. Vi vill påtala ”urgammal hävd”! Vi besökare behöver vår hundrastgård! Den fyller en mycket viktig funktion för både yngre och äldre och deras fyrfotade vänner, såväl socialt som friluftsbefrämjande här på vår sköna gröna ”Hälsans ö”. Låt Furutorp leva vidare!

 4. Trist om vad jag kallar nyinflyttat pack ska styra utvecklingen på Lidingö. Är positivt inställd till hundrastgårdar eftersom det minskar risken att bli biten när man är ute och springer. Alltid ett nöje att möta en hundägare som har koll på läget.

  1. Vad får folk att flytta till ett område med hundrastgård när man avskyr sådan verksamhet? Det är som när en barnfamilj för en del år sedan flyttade till ett hus nära K1 och krävde att stallet skulle stängas eftersom de hade allergiska barn. Eller de som flyttar till områden med en kyrka intill och kräver att klockspelet inte får förekomma. Liksom de som flyttar till hus nära nöjesställen och kräver att de ska läggas ned eftersom de blir störda på kvällarna. Hur kan Lidingös styrande besluta om att en sådan uppskattad rastgård förstörs genom att halveras på det här sättet? Pinsamt!

 5. Håller med alla som skrivit här. Och Liberalerna ligger just nu mycket bra till för att få min röst i nästa val. Hur kan den styrande majoriteten låta sig manipuleras av några gnällspikar som helt klart köpt hus på fel plats? Har man verkligen INGET eget ansvar för var man väljer att bosätta sig? Enligt Mitt i Lidingö, som varit ute vid Furutorp och intervjuat människor, är det dessutom inte alla de boende i området som är emot hundparken. De villaägare som Mitt i fick tag på stördes inte alls!

  De 550 som skrivit på för bibehållen hundhage är antagligen bara en bråkdel av det antal som vill ha den kvar. Såvitt jag förstår har signaturer samlats in alldeles nyligen. Vi har nyss haft först en vecka när det var glashalt och sedan sportlov. Alltså har många hundägare/hundvänner inte rört sig på sina vanliga ställen och antagligen inte sett till någon namninsamling. Det gäller t ex min familj (tre som är röstberättigade redan idag och en som hinner bli det till nästa val).

  Moderaterna och Lidingöpartiet är uppenbarligen livrädda för att förlora de gnälliga grannarnas röster, men bör betänka hur många fler vi hundägare är. Alldeles särskilt som gnället bygger på ren okunnighet. Det är i dag så gott som alltid lugnt bland hundarna i Furutorps hundhage – just för att den är så stor. Hundar som inte trivs ihop, som t ex små hundar som känner sig trängda när stora kommer för nära, kan alltid gå undan. Med en nästan halvering av ytan kommer det att bli betydligt fler konfrontationer. De som tycker att det är störande nu, med något enstaka skall någon gång ibland, lär få en chock när de ser hur mycket MER liv det blir om hagen blir mindre. Men då kommer väl krav på att hagen tas bort helt.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *