Lars G Lindström lämnar IFK Lidingö efter 75 år

Sport23 mars 2023 kl 11.018

Lars G Lindström, en nestor inom IFK Lidingö är besviken på sin förening. Klubbens medlemsblad för seniorer, IFK-Bulletinen, har tagits bort från hemsidan. Ett av skälen är, enligt Lars G Lindström, att han i sin ledare varit kritisk mot föreningen.

– Är diskussionsklimatet så lågt i IFK Lidingö friidrott att man inte tillåts ha avvikande uppfattningar utan att tystas ner? Skriver han i ett brev till IFK Lidingö.

Ett andra skäl är hans oro för att Lidingöloppet är att föreningen prioriterar vinst istället för att fokusera på vikande deltagarsiffror i Lidingöloppet, sedan pandemin. Ordförande Anna Öberg och två ledamöter har lämnat ledningsgruppen för Lidingöloppet.

– Man måste förstå att Lidingöloppet varje år är ett riskprojekt, där intäkterna kommer först efter att kostnaderna tagits, skriver Lars G Lindström i sin ledare. Så har det alltid varit och så bör det vara i år också.

Så nu har Lars G Lindström skickat in en ansökan om att avsäga sitt medlemskap i IFK Lidingö friidrottsklubb efter 75 års medlemskap.

I kväll är det årsmöte i föreningen, där dessa frågor står på agendan. Det finns all anledning att misstänka att det blir ett turbulent möte.

Kommentarer

  1. Bra Lars – klart att man i friidrotten ska rösta med fötterna! Censur hör inte hemma i en kamratförening.

  2. Det är ju konstigt att det ska gå till så i en kamratförening! Vi som varje år härdar ut under Lidingöloppet och är glada för att alla löpare är så glada, inte ställer vi väl upp för en mobbarförening?! Det är väl också vår egen kommun, alltså vi själva, som bidrar med både folk och bidrag för idrottsverksamheten. Då ska klubbarnas styrelser se till att uppföra sig som folk. Heder till Lars som törs och orkar hålla emot.

    1. Alltså, det är ju ganska feltänkt fast det var så rätt först. Lidingöloppet skulle bli världens bästa lopp på världens bästa ö. Inget snack om pengar, alla ställde upp gratis med det man kunde. Nu har det blivit någe helt annat, där det ska vara vinst och utdelning. Men fortfarande kommer själva jobbet och insatsen från glada människor som jobbar gratis. Om man ska göra det, och om man ska vara kvar i klubben ska väl styrelsen bara väldigt tacksam för alla Lars som ställer upp. Har styrelsen ingen känsla alls?

  3. Jag förstår att det är något som är grundläggande muggigt i en klubb som har haft pengar och varit en topporganisation men som verkar ha tappat allt, till och med respekten för folk. Spring för livet!

  4. Idag hejar vi på Lars. Jag har också lämnat föreningen, som jag mer uppfattar som ett skatteupplägg för vissa som ska gynnas och mindre som den kamratförening jag ville vara del av. Heja Lars!

  5. Det kan man kalla en ”kamratförening”. I den klubb som ska främja sund idrott och gemenskap har det smugit sig in överlöpare med klen uppfattning om föreningens värdegrund. Bra Lars, att åskådliggör denna cirkus.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *