Kvinna utgav sig för att vara polis vid grov stöld

Foto: Alamy.
Lidingö14 april 2021 kl 08.022

En kvinna utgav sig för att vara civilklädd polis och trängde sig in i en äldre kvinnas bostad på Lidingö. Där stal hon kontanter och smycken och är nu anhållen misstänkt för grov stöld, skriver polisen på sin hemsida.

Det var vid 22-tiden en lördagskväll i mars som det ringde på brottsoffrets, en kvinna i 80-årsålderns, lägenhetsdörr. Utanför stod en kvinna som talade om att hon var polis och att hon behövde komma in i lägenheten. Väl inne i bostaden stal hon pengar och smycken.

Brottsoffret gjorde en polisanmälan och i utredningsarbetet framkom uppgifter som gjorde att en kvinna kunde hämtas in till förhör och att polisen kunde söka efter stöldgods i hennes bostad.

Misstankarna mot den kvinna som hämtades in har enligt polisen stärkts och den 7 april beslutade åklagaren att anhålla henne som skäligen misstänkt för grov stöld.

”Vi vet att många bedragare och brottslingar riktar in sig på äldre personer. Vi arbetar mycket för att förebygga detta och sätter snabbt in åtgärder när vi får anmälningar om att det sker. I detta fall har vi kunnat gripa en misstänkt och arbetet i ärendet fortsätter”, säger Pontus Enbom, kommunpolis för Lidingö, på polisens hemsida.

Det finns flera saker du bör tänka på för att minska risken att utsättas för dessa typer av brott:

  • Tveka aldrig att lägga på luren eller stänga dörren om du känner oro.
  • Lämna aldrig över legitimation, bankkort eller din kod till någon annan person.

Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem innan du fått kontrollera att personen verkligen företräder det bolag som den uppger sig komma ifrån.

Du kan läsa mer om hur du skyddar dig mot brott på vår hemsida här.

Kommentarer

  1. Pontus !
    Det är precis sådan lokal brottsinformation som har effekt. Statistik och generell information via hemsidor liksom sociala medier når inte fram.

  2. Denna typ av brott samt alla typer av brott speciellt mot äldre, måste ALLA hjälpas åt att få bort. Att det överhuvudtaget finns de som inte respekterar de äldre är en skam för samhället och de måste straffas hårt. De äldre har i generationer lärt sig att lita på folk, att tro att ingen är så vidrig att utge sig för att vara polis eller annan myndighetsperson eller läkare, så att dessa bedrägerier nu sker, måste vi få bort från samhället. Fy att det finns de som sjunker så lågt! Tack för att polisen grep personen innan den hann göra fler illa. Hoppas att straffet blir tillräckligt.
    Iréne Borgenvik Gruppledare SD Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *