
Gropen
Barnteater för förskolebarn 3–5 år. Cirkus Tigerbrand presenterar Gropen av Augustprisade bilderboksförfattaren Emma AdBåge. Gropen är en livsbejakande berättelse om barns kreativitet och kraft genom lek och hur de övervinner motgångar. Gropen är en plats vid sidan av, där det kan uppstå nya saker, växa nya växter som trivs just där och, visar det sig, nya lekar. Hur länge som helst, hur roliga lekar som helst. Berättelsen belyser vikten av orörda områden, om ostyrda lekar och av kommunikation mellan barn och vuxna. En livsbejakande berättelse om barnens rätt till sin lek och fantasi.
År 2020 blev FN:s barnkonvention lag i Sverige. Hur kan vi samtala med barn om deras rättigheter, om delaktighet? Berättelsen om Gropen ger en bra ingång till vidare samtal.
Anmäl antal barn och pedagoger, vilken dag och tid till:
E-post: anneli.mannberg@lidingo.se
Tid: tisdag 16 november, klockan 09.30 och 10.45, även onsdag och torsdag
Plats: Lidingö stadshus, Gustaf Dalénsalen
Lidingö museum
Fri entré till Lidingö museum under Kulturveckan. Välkomna att se den unika utställningen Tro, Frihet och Gemenskap. Se lördag 13 november för mer information om utställningen.
Tid: tisdag 16 november, klockan 12.00–15.00
Plats: Lidingö Museum, Lejonvägen 26 A
Gott och blandat
Konsert med körerna Lidingö Kids Midi, Crescendo och Grandioso.
Anna Birgersson och Roberta Sciacco, körledare.
Musiker: Erika Hammarberg – piano, Oscar Mattsson – bas, Hugo Marthinussen – trummor.
Tid: tisdag 16 november, klockan 18.00
Plats: Lidingö stadshus, Gustaf Dalénsalen
Författarafton med David Thurfjell
Hur naturen blev svenskarnas religion
Svenskarna är världens mest sekulariserade folk. Samtidigt upplever sig många människor i detta land ha en djupt personlig och existentiell relation till naturen. Att ”Naturen är min kyrka” verkar därför vara ett påstående som många kan känna igen sig i. Har naturen tagit kyrkans plats som svenskarnas religion? Hur kom det sig i så fall att det blivit så.
David Thurfjell är professor i religionsvetenskap och författare till boken Granskogsfolk: hur naturen blev svenskarnas religion (Norstedts 2020).
Tid: tisdag 16 november, klockan 19.00
Plats: Ansgarskyrkan, Odenvägen 3