Krisen på äldreboenden

Debatt31 maj 2020 kl 05.282
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

  1. Det är intressant det du skriver Karin. Men också lite skrämmande när vi vet att FHM införde besöksförbud på äldreboendet. De liksom du visar i det du skriver borde ha kunskapen att det är inte anhörigbesökare utan de som arbetar i olika former i äldreboendet som är många fler och som av olika skäl utgör den verkliga risken. Det underliggande problemet ligger ändå i den offentliga upphandlingen och hur man ställer villkoren i balansen kvalitet mot pris. I sammanhangen måste vi ändå erkänna att ingen egentligen visste vilka konsekvenser pandemin skulle ha. Resultatet är högst tragiskt, inte minst för de på äldreboendet, och för deras anhöriga.

  2. Tack för inlägget Henrik Åkermark. Först vill jag för tydlighetens skull tala om att jag inte har besökt något äldreboende sedan besöksförbud infördes. Mina besök ägde rum tidigare.

    Offentlig upphandling och ekonomi är viktiga men svåra frågor. Men eftersom de inte är mitt gebit togs de inte upp i artikeln. Du har rätt i stort. Alltför ofta kan man läsa om hur bestämmelser vid offentlig upphandling kringgås med förfärliga konsekvenser, konsekvenser som kanske inte upptäcks förrän långt senare när skadan är skedd.

    Ingen vet hur länge pandemin får fortsätta att härja och vid det laget kanske man själv inte är med längre. Jag är ju bara en äldreäldre. Men i nuläget menar jag att parallellt med ansträngningar som görs både för att få kontroll över pandemin och att reparera skadorna som uppkommit så kanske man lite till mans bör tänka över vilket sorts samhälle vi då önskar att våra barn och barnbarn ska få leva i.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *