Kraftfull insats av IFK Lidingö Friidrott

Från vänster: Bengt O. Hallberg, Anthony Treacher och Ingvar Lindqvist vid VSM den 17 augusti 2019. Foto: Eva Krönlein
Sport12 oktober 2019 kl 07.021

IFK Lidingö Friidrotts veteraner, eller masters, som är ett ord som används allt mer, är på stark frammarsch i många grenar. De flesta medaljerna har kommit i sprint men det har även varit stora framgångar i kast- och hoppgrenar.

Det har varit två mästerskap utomhus 2019. På VSM blev det 32 medaljer (14 guld, 10 silver och 8 brons) och på VEM 8 stycken (2 guld, 4 silver och 2 brons). Det har satts 36 klubbrekord. Bland damerna är det klasserna K35-K60 som är mest framträdande, för herrarna är det M65-M80.

I VSM 2019 för föreningar ligger IFK Lidingö Friidrott på tredje plats.
På VEM 2019 tog Annica Sandström ett silver i tresteg. Anthony Treacher blev dubbel Europamästare på 200m sprint och i tresteg, silver på 400m samt brons på 100m och längd i hård konkurrens. Dessutom silvermedaljör 4 x 100m och 4 x 400m stafett.

Ingvar Lindqvist och Bengt O. Hallberg

Kommentarer

 1. Detta ”I M80 vann Anthony Treacher – som vanligt – 100m och längd på 16.92 respektive 3.25. Svensk mästare blev han dock inte eftersom han har representerat Storbritannien i internationella mästerskap under säsongen” var FEL av Svenska Friidrottsförbundets Veterankommitté.

  ”Medborgarskapsregler vid deltagande i veteranmästerskap
  Svenska mästerskap
   
  För att kunna delta i svenska mästerskap måste utländsk medborgare tävla för svensk klubb, vara folkbokförd och huvudsakligen vistats i Sverige sedan minst 1 år tillbaka samt att han/hon ej samma kalenderår deltar i nationell mästerskapstävling i hemlandet.”

  Ingenstans ovan står det att utländsk medborgare får ej delta i internationellt mästerskap för sitt land. (För cirka 10 år sedan fanns det en sådan regel men den uttryckligen togs bort av förekommen anledning.) Jag har tävlat, enligt de svenska reglerna jag citerar, dussintals gånger för GBR internationellt och i svenska mästerskap samma år utan problem.

  Svenska Friidrottsförbundets Veterankommitté har idag ringt upp mig och bett om ursäkt för detta och bekräftat att jag får Guld i M80 100m och Längd.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *