Korvbuffé med Max Elger och Socialdemokraterna

Max Elger, finansmarknadsminister och Daniel Larsson, opppositionsråd, grillar för lokalborna.
Stad & Politik5 maj 2022 kl 04.32

Onsdag den 27 april hade Larsberg besök av finansmarknadsminister Max Elger. Han grillade och bjöd förbipasserande på korv med bröd i Larsbergsparken. Det har skrivits en del om att Elger har ansetts vara Sveriges mest okända minister och ofta har han fått heta Mats och inte Max i nyhetsinslag och i intervjuer. Något som han tar med ro.

– Jag får försöka att bli mer känd då helt enkelt, säger han.

En kvinna som var ute och gick med hunden, Amal Maeejd, stannade och pratade med Max.

– Det är bara i mitt land som man gör så här säger hon och skrattar. Att en minister från Sveriges regering åker ut och grillar korv till vanligt folk och pratar med oss och är nyfiken på vad vi tycker är viktigt. Det är fantastiskt, säger hon.

Max berättar om att de nu ser över ett effektivt och träffsäkert regelverk mot penningtvätt som ska hindra kriminella från att kunna tvätta vinster från brott. Han och regeringen kräver att banker och myndigheter samarbetar och utbyter information. I dag hindrar regler om sekretess och tystnadsplikt i många fall informationsflödet.

– Vi måste jaga knarkpengarna för att kunna knäcka gängen, säger Elger.

Daniel Larsson tillägger:

– Lidingö är en plats där vi tyvärr har ett högt snitt på antalet unga som köper narkotika. Det här skulle kunna vara ett sätt att göra det svårare och om vi efter valet har en annan budget för stadens styre kunde vi investera mer i ungas hälsa och förebyggande insatser som skulle göra gott på lång sikt.

Ett drygt sextiotal besökande passerade under eftermiddagen och åt korv tillsammans med finansmarknadsministern och pratade politik i stort och smått. Himlen sprack upp och solen lyste samtidigt som barn blåste såpbubblor.


Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *