Komsun retro öppnar butik på Elfviks gård

Komsun retro har funnits till i två år, men öppnar för första gången en fysisk butik. Foto: Komsun retro
Lidingö13 augusti 2020 kl 05.06

Den 5 september slår Elfviks gårds festvåning upp dörrarna för antikhandlaren Komsun retro. Företaget sätter upp en pop up-butik de tre första helgerna i september och bjuder in till en butik fylld av restaurerade möbler från 40–70-talet.

Efter två år av att enbart sälja möbler online är det dags för antikhandlaren Komsun retro att öppna en fysisk butik. Grundaren Anton Bäckman är positiv till det nya steget.

– Det känns kul. Jag har längtat efter att möblera upp fint och visa upp vad jag har. Jag tror folk kommer att vara mer intresserade av att köpa något om det är fint i butiken, säger han.

Lidingöbon Anton Bäckman driver Komsun retro. Foto: Privat

Favoritfyndet är av Yngve Ekström

Av alla möbler som Anton Bäckman har sålt är ett sideboard designad av Yngve Ekström hans favorit. Det första han hittade har nu sålts, men han berättar att han precis hittat ett nytt.

– Det var verkligen nu i dagarna som ett likadant sideboard dök upp. Det kommer definitivt att finnas i butiken i september, säger han.

Loppisar, dödsbon och privatannonser är perfekta platser att fynda enligt Anton Bäckman.

– Jag hittar det mesta på loppisar. Än idag stannar jag alltid så fort jag ser en loppis. Eftersom jag är träslöjdslärare kan jag även göra mycket av renoveringarna själv, säger Anton Bäckman.

Antika saker är en livslång passion

Grundaren för Komsun retro är lidingöbon Anton Bäckman. Han är född och uppvuxen nära Elfviks gård har alltid haft ett intresse för antika saker.

– Jag har alltid haft en passion för gamla grejor och brukade samla på mig saker från farmor och farfars vind för att sedan inreda pojkrummet med, säger Anton.

Passionen ledde hon först in på en karriär som träslöjdslärare och sedan två år tillbaka driver han också antikhandlarföretaget Komsun retro. Namnet kommer, inte helt oväntat, från ett loppisfynd.

– Min mamma hittade en gammal konsum-skylt och så fick det bli. Man måste ju heta något, tänkte jag så jag bytte plats på n:et och m:et och på den vägen är det, säger Anton.

Komsun retro
Öppettider: 5/9-20/9
fre-sön 11-16
instagram: @komsunretro

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *