Kommunfullmäktige sammanträder

Stad & Politik19 oktober 2020 kl 06.012

Kommunfullmäktige i Lidingö kallas att sammanträda i kommunfullmäktiges sessionssal i Stadshuset, i kväll klockan 18.00.

Interpellationer och frågor

 1. Helhetsgrepp om idrotten på ön – interpellation till kultur- och fritidsnämndens ordförande från Patrik Buddgård (C)
 2. Rättighetsbaserad skola – interpellation till utbildningsnämndens ordförande från Daniel Larson (S)

Ärenden

 1. Instiftandet av ett Gustaf Dalénpris och att hedra minnet av Gustaf Dalén i Lidingö stadshus
 2. Ändring i Käppalaförbundets förbundsordning
 3. Delårsrapport för Lidingö stad
 4. Svar motion av Iréne Borgenvik (SD) – Förbättring av hälsan för äldre och personer med funktionsnedsättning
 5. Svar på motion av Iréne Borgenvik (SD) – Lidingö stads hjälp till de som vill återvända till sina hemländer
 6. Valärenden

Fullmäktiges sammanträden är offentliga. Allmänheten kan lyssna på debatten i stadshuset men på grund av den pågående pandemin rekommenderar vi att titta via Internet, där den direktsänds.

Debatten sänds även i Radio Lidingö, FM 97,8.

Kommentarer

 1. Det är märkligt att min motion om förbättring av hälsan och höjning av livskvalitén för äldre och personer med funktionsnedsättning, möttes av avslag i KF. Ännu märkligare att inget av partierna S, MP, V eller C ville debattera eller tillstyrka motionen. Ett verktyg som Power Plate, som redan används med stor glädje och nytta på flera äldreboenden i Sverige, kan bidra till en betydande hälsoökning på ett mycket roligt och enkelt sätt. Det förebygger och botar benskörhet, förbättrar blodcirkulationen och ökar muskelmassa och rörlighet. De äldre har mycket erfarenheter och har bidragit till den välfärd som vi har byggt upp under så många år. Låt dem då få må bra under deras sista år i livet. Hylla dem så mycket ni kan och berika deras liv i möjligaste mån.
  Iréne Borgenvik Gruppledare för SD Lidingö

  1. Med tanke på att evidensen för att Power Plate har någon gynnsam effekt på skelett, muskler eller balans verkar låg, så vill jag nog tycka att det var rimligt att inte rösta igenom motionen.
   Region Örebro skriver så här efter att gått igenom den tillgängliga forskningen: ”Interventionen har otillräckligt underlag för att
   genomföras inom hälso- och sjukvården och bör därför tillsvidare betraktas som experimentell och endast bedrivas inom ramen för randomiserade, kontrollerade studier med hög metodologisk kvalitet.” (https://tinyurl.se/35)

   Även i de andra studier jag tittat på verkar fördelarna så små att det inte ens är säkert att de går att tillskriva vibrationsträningen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *