Koll på fotografen från klätterträdet i Hustegaholm

Klätterträdet i Hustegaholm med barnbarn (från 2011).
Kåserier6 mars 2021 kl 04.38

Det frestar på när det ringer och jag inte vet exakt var mobilen lämnades sist. Snabbt snabbt  snabbt ilar jag genom trerummaren och lyckas för det mesta hinna fram och trycka på Svara i samma sekund som jag får en avringning i örat. Tittar då med en viss skepsis på Missat telefonsamtal och undrar om det är  någon försäljare som ska besvära mig igen. 

Det har sina sidor  att sätta sig in i användande av en mobil. Plötsligt försvann riktnumret ur minnet när jag skulle uppge det vid beställningen. "Det är ju samma som jag ringer ifrån,” sa jag. Jag ville  inte avslöja min tillfälliga minneslucka. Själva telefonnumret har jag  memorerat så jag  kan uppge det  på raken utan att tveka. Men så var det det här med riktnumret. Jag tänkte på numret samtidigt som jag skulle uppge det och det räckte för att  de tre siffrorna skulle försvinna. Konstigt förresten att det 6-siffriga telefonnummer man hade som barn sitter som etsat i minnet – likaså vår första telefon  i England. Då fick man själv välja bokstäver och siffror.
Jag anlitar Lidingö stads erbjudande via Näringslivet i coronatider om fri leverans av matvaror eller annat.

Förstklassisk service som jag högeligen uppskattar – den underlättar enormt. Sist var de båda kassarna så tunga att jag hade svårigheter att lyfta in dem en och en. Utköraren hade ställt dem vid porten den här gången och satt nu i bilen. Jag hade nämligen blivit fördröjd.  Annars brukar han ställa dem utanför lägenhetsdörren men eftersom jag stod och diskade när han ringde  hann jag inte torka händerna ordentligt för att öppna via Porttelefonen. Lite fukt på iphonen räckte för att det ska bli ett tillfälligt stopp i kommunikationen vid leverans från Näringslivet. Men jag hann vinka till Daniel och tacka.

Först på senare år har jag börjat  använda mobilen inte minst för fotografering. Det tog till exempel flera turer upp och ned i det stora klätterträdet vid Hustegaholm -– ja inte för mig – men för barnbarnet, när han skulle visa mig kamerainställningen och avtryckarknappen på mobilen då han skulle fotas. För var gång han klättrade upp i trädet försvann han nämligen ur fokus och fick klättra ner igen för att visa mig tillrätta. Men till sist fastnade han på plåten. 

Det finns tillfällen då en mobil är helt oöverträffad. I nödsituationer förstås och i situationer när tveksamheter kan ha uppstått. Jag glömmer inte när Henrietta berättade vid lunchen hur hon en gång råkat gå på fel bröllop i fel kyrka, Gustaf Adolfs kyrka i stället för Adolf Fredriks kyrka. När hon väl insåg misstaget var det för sent. Det var bara att sitta still i båsen. På den tiden då det  inte fanns mobiler.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *