Knivrån i Larsberg

Lidingö23 december 2019 kl 08.442

En ung grabb blev av med sin märkesjacka i Larsberg igår, söndag. Flera förövare hotade målsäganden med kniv och begärde att få hans märkesjacka. Rånet skedde vid vattnet i Larsberg.

Rånarna, som initialt lämnade till fots mot Larsbergs Centrum, hade uppdragna huvtröjor och två av dem hade knivar. De lät målsäganden ta ur sina tillhörigheter innan de stal jackan.

Flera patruller och hundpatrull kom till området för att få en bättre lägesbild och för att spana efter rånarna.

Ett antal personer har kontrollerats i det utredningsarbete som gjorts på plats men ingen är gripen. Målsäganden, som är minderårig, är chockad och blev körd hem till vårdnadshavarna.

Källa: Polisen

Kommentarer

  1. Är det invandrargäng som rånar svenska barn/ungdomar, alltså samma trend som i övriga kranskommuner?

  2. Nu går det inte längre att förtränga att frånvaron av lokala poliser på Lidingö har orsakat samma brottsutveckling som i andra förorter. Vi drabbas av gängkrig genom sprängningar och dödsskjutningar, upprörande åldringsbrott, ungdomsgäng som får härja fritt. Polisen gör bara punktinsatser då något hänt som rånet av jackan som visar på oron i Larsberg. Naturligtvis är detta bara början och ett symtom. Klottrarna härjar fritt och stulna cyklar står överallt sedan månader. Dessutom är två av våra återfallsförbrytare beträffande bostadsinbrott på fri fot och villainbrottet där bilnycklarna togs från en krok i hallen och en röd Mercedes försvann är den enes brottsmetod. I kväll, dagen före julafton var tiggarna på plats i centrum, berusade och stökiga personer där men polisbussen drog med blåljus iväg mot Stockholm. Polisen använder vår låga brottslighet som argument för att prioritera andra sidan om Lidingöbron. Är Lidingöpolitiker och Lidingöbor nöjda med det ?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *