Knapp förlust i hemmapremiären 1–3

Sport4 december 2019 kl 07.29

Alltid bittert att förlora jämna matcher, men SHK från Skärplinge var det något bättre laget över tre perioder. Lidingöförlust med 1-3 (0-2)(1-0)(0-1) skott: 27-21.

Lidingö inledde matchen bra men efter cirka 10 minuter kom SHK att ta över spelet, till stor del beroende på att Lidingö förlorade spelet i mittzonen. För många onödiga pucktapp gav SHK två mot ett och tre mot två lägen.

Hemmalaget hamnade i underläge 0-1 (16:18) på ett lite ouppmärksamt sätt. Ingen hade kontroll på att en utvisad SHK-spelare kom in på isen och fick pucken i helt fritt läge efter studs på benskydd på ett lidingöskott.

Även vid 0-2 (17:53) var det ett pucktapp i mittzonen som ledde fram till målet i en tre mot två situation.

I andra perioden hade Lidingö ett klart grepp om matchen, men skapade inte många riktigt farliga lägen. SHK var skickliga på att hålla rent framför egna målet. Skotten var 8/1 efter ca 15 minuter!

Under den perioden kom också reduceringen till 1-2 (25:29) när Lidingö (nästan) utnyttjade spel i power play. SHK hade blivit fulltaliga bara sekunder innan Jacob von Sydow (2) slog in pucken i mål.

Jacob, som var en av lagets absolut bästa spelare i matchen, fick tyvärr en skada i sista perioden, men förhoppningsvis är han inte borta så länge. ”Joppe” har varit en av säsongens bästa spelare. Gör sällan ett misstag, men reder upp många!

I sista perioden var spelet relativt jämnt fördelat, men kanske ett litet spelövertag för Vikingarna, och det var ytterst nära 2-2 vid ett par tillfällen. Bästa läget hade Gustav Dahlstedt (bäste forward) i spel 4 mot 5. Tyvärr räddade en motståndarklubba när puckuslingen var på väg in i mål!

Kalle Kinch och Erik Friberg var också nära att kvittera. Istället blev det 1-3 i det tomma målet när bara 4 sekunder var kvar.

Visst är det trist att förlora, men vi kan konstatera att skillnaden på seriesegrarna i de båda div.3-serierna inte var stor och det bör betyda att det finns goda chanser att reparera inledningen i Alltrean som bara gett 1 poäng så här långt.

På fredag är det KTH som får sota för poängtappen!?

Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak, och de kloka är så fulla av tvivel!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *