Klassiskt vårtecken tillbaka

170507 Lidingöloppet UltraMarathon den 7 maj 2017 i Lidingö. Foto: Peter Holgersson AB
Sport28 april 2023 kl 03.27

Som kickoff för årets löparsäsong arrangerar Lidingöloppet tävlingen Vårmilen nu på lördag den 29 april. En vårupptakt för löpare i alla åldrar. I år med ett knattelopp för första gången som komplement till milen och femkilometersloppet. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Med Vårmilen vill vi locka ut alla motionärer till löparspåren igen efter vintern. I år har vi dessutom fler olika lopp som passar hela familjen i och med introduktionen av våra nya knattelopp. En skön start på löparsäsongen längs en av Stockholms vackraste löparbanor, säger Krister Svensson, ny generalsekreterare för Lidingöloppet.

Vårmil för knattar
I år utökas Vårmilen med två knattelopp. Ett för barn upp till och med fyra år och ett för barn från fem år. De mindre barnen springer ett knappt varv på Lidingövallens löparbanor och de större lite längre. Barn från 11 år kan springa Vårmilens längre lopp.

Vårmilen är ett omtyckt inslag i Lidingöloppets utbud av lopp. De olika loppen genomförs på lördag den 29 april med start och mål på Lidingövallen.

Seedningsgrundande
Banan är delvis kuperad och går till övervägande del på mjuka spår, vilket gör loppet till en skonsam start på löparsäsongen. Den längre slingan går söder om Kyrkviken, vidare ut mot Kottla och Koltorp för att sedan återvända till Lidingövallen via Ekholmsnäsbacken.

Vårmilen är seedningsgrundande för Lidingöloppets olika lopp.

Anmälan
Här kan du anmäla dig till Vårmilen 5 och 10 kilometer (från 265 kronor): https://www.lidingoloppet.se/sv/site/varmilen/

Fakta om Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september. Loppet är en del av En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott. www.lidingoloppet.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *