Klass 5 i Torsvik hjälper författare att skriva en barnbok

Kultur2 april 2023 kl 03.48

2024 kommer Annika Billbergs fjärde del i serien "Mysterierna i Sörbodane" ut, och i processen att skriva boken har hon nu ingått ett samarbete med en klass i åk 5 i Torsviks skola. De ska träffas ett antal tillfällen under året, och de ska läsa manuset i delar och sen diskutera tillsammans. Det är en hel årskurs på tre klasser som gör detta med Annika.

Första träffen med klasserna var den 8 mars. Annika berättade om sig själv, pratade om serien och böckerna och sen ska eleverna få den första delen av manuset lite senare i mars. De ska ses ett antal tillfällen i vår och få del för del och efter sommaren ska de diskutera tillsammans.

Annika har just släppt den tredje delen i sin deckarserie, där gåtor från det förflutna vävs samman med nutida mysterier. Del 3 heter Mysterierna i Sörbodane och kom ut på förlaget Lilla Hoi den 21 mars.

Idén till serien fick Annika när hennes egna barn var hos deras mormor i just Sörbodane. Hon tänkte tillbaka på torpet i Dalsland och på alla historier som försvann när hennes egen mormor gick bort.

– Min mormor berättade många historier om Sörbodane för mig när jag var liten och några av dem personerna får vara med, ibland bara med ett namn eller med delar av sin personlighet, säger Annika Billberg.

När Annika började skriva upplevde hon att det fanns en lucka i utbudet av barnböcker, det fanns mysterieböcker för yngre barn men i åldrarna 9–12 var det ett tunnare utbud. För henne blev det viktigt det skulle finns böcker som även de äldre barnen kan identifiera sig med.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *