Klart för Lidingöloppet

Sport15 september 2022 kl 03.29


TCS Lidingöloppshelgen är tillbaka och snart samlas 10 000-tals människor i löparspåren för att vara med i världens största terränglopp. Till årets kranskulla och -mas har Anna Bachman och Fredrick Ekholm utsetts tack vare fina idrottsprestationer. Årets medalj som tävlingsdeltagarna får, föreställer i år Carl Milles skulptur ”Skogsgud med tre korpar”.

Nytt för i år är också att helgen startar med en lagtävling där lag om tre personer tävlar och springer fem kilometer var. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Under TCS Lidingöloppshelgen den 23 till 25 september körs hela 41 lopp på tre dagar. 

– Efter förra årets pandemibetonade Lidingölopp är vi nu tillbaka i full kraft. Vi laddar för en folkfest med både svenska och internationella elitlöpare, motionärer och en trogen publik. Redan på fredagen startar vi med vår nya lagtävling där man tillsammans med kollegor eller kompisar kan springa fem kilometer var som en rolig friskvårdsaktivitet eller som uppvärmning för helgen, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Intresset för loppet är stort och bland årets nya sponsorer märks bland annat 2XU, som gör avancerade löparkläder, fastighetsbolaget Corem och Mariestads alkoholfria öl. Nordens ledande leverantör av IT-konsulttjänster, TCS är sedan många år tillbaka titelsponsor för loppet.

Hedrande uppdrag
Anna Bachman och Fredrick Ekholm har utsetts till årets kranskulla och kransmas för framstående idrottsprestationer. Fredrick Ekholm har bland annat tagit silver i ungdoms-VM i åttakamp och vunnit SM-guld i 110 meter häck.

Ekholms mål är att stå på startlinjen i alla olika internationella mästerskap (EM, VM och OS). Anna Bachmans främsta meriter är plats 18 i VM och 3 SM-guld i orientering. Båda två är hedrade över att ha blivit utvalda

Skogens gud
TCS Lidingöloppets medalj bär traditionellt ett motiv av Lidingökonstnären Carl Milles, som också speglar den naturupplevelse som alla deltagare får uppleva under TCS Lidingöloppshelgen.

Motivet på årets TCS Lidingöloppsmedalj är Carl Milles skulptur ”Skogsgud med tre korpar”. Ett verk som skildrar den naturmystik som kännetecknar Milles. Medaljen delas ut till alla deltagare vid målgång.

Nya partners
Det finns ett stort intresse av att vara med som parter till TCS Lidingöloppet. Årets nya sponsorer är Suzuki, 2XU som gör avancerade löparkläder, det börsnoterade fastighetsbolaget Corem, matföretaget Bama och Mariestads alkoholfria öl, som ingår i Spendrups.

Något för alla
I TCS Lidingöloppshelgen ingår en rad olika lopp för både unga och gamla, elitidrottare och motionärer. Sträckornas längd varierar, från några kilometer för de minsta till det klassiska TCS Lidingöloppet 30. 

Under helgen den 23 till 25 september genomförs TCS Lidingöloppet 30, TCS Lidingöloppet 15, Rosa Bandet-loppet, TCS Lidingöruset, TCS Lidingörullet, TCS Lidingöfemman, TCS Lidingöloppet Junior & Veteran, Lidingö Skolstafett, TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingö Knattelopp.

Mer information om de olika loppen: https://www.lidingoloppet.se/sv/Site/tcs-lidingoloppshelgen/

Anmälan: https://enter.lidingoloppet.se/Web/Step1.aspx?EventGroupId

Fakta om TCS Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september och är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.tcslidingoloppet.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *