Käppala skola återgår till det normala

Tolv polisbilar, ambulanser och brandbilar kom till Käppala skola på torsdagen. Foto: Jonas von Hofsten
Lidingö16 februari 2019 kl 08.11

Efter händelserna under torsdagen på Käppala skola fick eleverna matlådor till lunch under fredagen. Under fredagseftermiddagen hävde polisen avspärr-ningarna. Utredningen pågår fortsatt, men polisen anser inte längre att skolan är en brottsplats och därmed kommer undervisningen att kunna bedrivas som vanligt igen på måndag. Detta skriver Lidingö stad i en pressrelease.

Fortfarande är den exakta orsaken till sjukdomssymptomen oklar. Under helgen tar miljö- och hälsoskyddsinspektörer livsmedelsprover och därefter saneras skolans kök. Från och med måndag bedrivs verksamheten som vanligt enligt schema.

På måndag kommer matleverantören Sodexo servera maten på Käppala skola som vanligt. Maten kommer dock att tillagas i Högsätra skolas kök vilket beror på att leveranserna ställdes om till det köket då man inte visste hur utvecklingen på Käppala skulle bli.

I morse då eleverna kom till skolan möttes de av sina mentorer. För de som kände behov av att ventilera sina upplevelser från gårdagen, fanns det personal på plats med vana att hantera situationer likt denna.

Elever från förskoleklass till och med tredje klass och eleverna i årskurs 7 till 9 tillbringade dagen i sina ordinarie lokaler. Eleverna i årskurs 4 och 6 fick åka buss till andra lokaler i Skärsätra och Högsätra medan årskurs 5 tillbringade dagen på Nova fritidsgård i Käppala.

– Enligt de mentorer jag har talat med så har det varit en bra dag för eleverna, säger tf förvaltningschef Tapio Liimatainen.

Det var åtta personer som omhändertogs på torsdagen och fördes till sjukhus för observation. Räddningstjänst och polis tillkallades för att säkerställa att inget i skolans lokaler orsakat symptomen. Samtliga kunde senare lämna sjukhuset.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *