Käppala i stadshuset

Nu hänger Käppalautställningen i Stadshusets entréhall
Historia19 juni 2020 kl 07.371

Lidingö Museums välbesökta utställning "Ut till landet ... Ut till Käppala" visas just nu i entréhallen i stadshuset. Utställningen är gjord av Carl Henrik Ankarberg och Lidingö Nyheters redaktör Andreas Lindberg.

Utställningen består av 24 inramade affischer med hus, företag, människor, livet och människoöden i en historisk exposé. De sista bilderna visar Käppalaverkets inre och hur det gick till när verket byggdes.

Många av bilderna har aldrig visats förut och flera historier är nya för många. Vet du till exempel varför det heter Käppala, var kommer namnet från? Svaret finns på utställningen.

Utställningen pågår till den 30 augusti.

Kommentarer

  1. hej jag heter hans Lagerlöf jag och mina kompisar åkte moppe ett par gånger i käppala tuneln när den byggdes vi körde ner en liten väg mellan Kottlavägen och högsätra där fanns ingången under byggtiden den var öppen så det var bara att köra ner tunneln gick långt och djupt ner under marken kolsvart cementeringen var gjord åt båda hållen med en skåra i mitten det gick bra att köra fram och tillbaka så länge vi vågade och att inte hamna vid spisen pumpstation och käppala verket

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *