Ljusmanifestation på kvinnodagen

Antikhandlare Madeleine Tigerschöld är en driftig kvinna – här intar hon sin lunch på Bistron.
Lidingö9 mars 2019 kl 09.36

Internationella kvinnodagen uppmärksammades med en ljusmanifestation i Lidingö Centrum, något som blivit en årlig tradition. Till toner av Sara Varga stannade flera Lidingöbor, kommunanställda, politiker och medlemmar från Kvinnojouren Kerstin Lidingö till, trots regn och blåst. På plats var även Jesper Blomqvist, som är ambassadör i Kvinnojouren Kerstins kampanj #ordräddarliv. 

– Jättekul att så många valt att komma hit idag och uppmärksamma Internationella kvinnodagen med oss. Flera nya samarbeten har även diskuterats under ljusmanifestationen och det är spännande att se hur många Lidingöbor som engagerar sig och vill stötta oss i arbetet för ett jämställt samhälle fritt från våld, säger Ingegerd Smedensjö styrelsemedlem och volontär på Kvinnojouren Kerstin Lidingö. 

Internationella kvinnodagen firas officiellt den 8 mars sedan 1977 på initiativ av FN. Ursprungligen uppmärksammades dagen av den tidiga arbetarrörelsen och kvinnorörelsen. Idag är dagen inte kopplad till någon politisk ideologi, utan ses som en dag där kvinnors rättigheter och jämställdhet uppmärksammas världen över. 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *