Juli 2019

Dryckesguiden1 juli 2019 kl 00.00

Välkommen till Dryckesguiden. Här presenteras varje månad ett rött och/eller ett vitt, eller rosévin och ibland tillsammans med ett portvin, en sherry, en öl eller någon annan dryck. Det sker normalt den sista dagen i månaden innan. Vi presenterar även viner från beställningssortimentet.
Dryckesguiden presenteras av Göran Borgenvik, vinkonsult på Lidingö. Om du vill komma i kontakt med skribenten för en vinprovning skriver du till goranborgenvik@gmail.com eller ringer 0733-31 53 38.

Art. nr 2709 Pietra Di Pinot Grigio och kostar 89 kr. FrånItalien och vinregionen Veneto kommer denna härliga Pinot Grigio med årgång 2018, alkoholhalten är på 12,5% och har en sockerhalt på 3 g/l. 1998 tog den då 29 åriga Piera Martellozzo över familjevineriet som hennes farfar Giovanni grundade 1899. Karaktären är fruktig med inslag av persika, päron och färska örter. En kycklinpaj gifter sig bra med detta vita vin. https://www.arla.se/recept/kycklingpaj/  I skrivande stund finns det 25 flaskor på Lidingö.

Art. nr 74050 Mulderbosch, pris 249 kr för denna Rosébox. Årsmodell 2018 och landet är Sydafrika, Western Cape, Costal Region. 100% Cabernet Sauvignon och 12,5% alkoholhalt, vinet har lagrats på jästfällning i ståltank. Karaktären är bärig, inslag av geléhallon, vattenmelon, granatäpple och har en angenämn och kvardröjande eftersmak. Boxen finns i riklig mängd på Lidingös bolag. Kanske vill du njuta av detta vin tillsammans med grillad abbore. https://www.ica.se/recept/grillad-abborre-i-folie-med-broccoli-och-ansjovis-105/

Art. nr 99426 Château Kefraya och kostar 199 kr. Vinet är från 2013 och kommer från Libanon, Kefraya är namnet på en by i södra Bekaadalen och producenten Kefraya producerar 1,5 miljoner flaskor per år vilket gör dem till en av Libanons största producenter. Alkoholhalten är på 14,5% och inehåller druvorna Cabernet Sauvignon, Syrah, Carignan och Mourèdre, vinet har en mörkröd färg, doften har toner av viol, läder, kaffe, mogna jordgubbar och med en tydlig fatkaraktär, smaken är fyllig med solmogen röd frukt med en frsik syra. Vinet har lagrats i 23 månader i både nya samt gamla franska ekfat samt en liten del i tank. Går utmärkt att lagra två till tre år. Jag föeslår grillade lammfärsbiffar, https://grillkoll.se/hem/recipe-items/lammfarsbiffar/   Vinet finns på Lidingö, dock i liten skala.


Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *