Julgransguiden – här säljs Lidingös granar!

Lidingö17 december 2022 kl 04.255

Julafton närmar sig med stormsteg och vädret blir allt kyligare. Ö-borna gör sig redo för julen och allt fler väljer att köpa gran tidigt i december. Har du köpt gran än? Vi på redaktionen gav oss ut i vintermörkret för att hitta platser där du kan köpa din gran på ön, till rätt pris.

Nere vid Elverket säljs det julgranar i vanlig ordning. Rödgranar i valfri storlek kostar 550 kr/styck och kungsgranar 790 kr/styck.

Kevin Blommor säljer blommor större delen av året men skiftar till julgranar vid starten av december. De har tidigare stått uppe vid Preem-macken, men har sedan ett år tillbaka flyttat till en större yta nere vid Bodals station. Här varierar priset mellan sort och storlek på granen. En traditionell julgran kostar mellan 200-1000 kr, medan en kungsgran kostar mellan 300-1500 kr.

I Högberga/Brevik står samma gäng som brukar vara där varje år. Det är ett återkommande fenomen att samma försäljare står på samma plats under flera års tid på ön. Rödgranar kostar 450-600 kr. Kungsgranar delar samma pris oavsett storlek, 800 kr.

Vasatorgets frukt och grönt säljer som vanligt granar vid juletid. Det är inte många försäljare som ställer upp på bild, men Abdul, som är ägare av företaget, ställer gärna upp! Här kostar en rödgran 390-690 kr och en kungsgran 390-990 kr.

Blomsterlandet säljer likaså och har utan tvekan störst utbud av granar på hela ön. Blomsterlandets priser är listade i bilden nedan:

"Görans glada granar" står i mörkret nere vid Prestogrillen. Här kostar en rödgran 250-900 kr och en kungsgran 800-1100 kr.

Nere vid Lidingövallen står det ett gäng granar också. Det är en av försäljningsplatserna som har störst granar på ön. En rödgran kostar 600-1800 kr medan en kungsgran 800-2000 kr. Det gör även att denna försäljare har dyrast gran på ön! När redaktionen tittade på granen utbrast försäljaren: "Den är enorm, tveksamt om vi ens får den såld i år, men fin är den!"

Kommentarer

  1. Ska man köpa gran Gör man det hos Göran och hans glada granar. Klassisk Lidingöbo. Vi saknar Dig som domare i hockey-bockeyn Göran!

  2. Varför gör ni inte reklam för Lidingö IFK: s grannar vid Elverket som gynnar Lidingöbarnens fritidsverksamhet? Lika villkor?

  3. Artikel är lite sent ute. Många har redan köpt gran. Lidingö Basket säljer varje år granar vid Hersby gymnasium. 450 för ekologisk Rödgran och 750 för Kungsgran. Men bara den 17 dec i år. Missa inte detta nästa år!

  4. Jag är ledsen om vi har missat vissa försäljningsställen. När vi var vid Elverket för en vecka sedan fanns det ingen där som sålde. Och Lidingö Basket sålde bara en dag, dvs igår. Detta var inget som vi fick någon information om, men nästa år kanske vi kan få in tips i förväg, det underlättar.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *