Jobbforum och Ö-gruppen byter namn

Stad & Politik31 december 2021 kl 03.542

Från 1 januari samlas Ö-gruppen och Jobbforum under ett gemensamt namn: Lidingö stads dagliga verksamhet.

Detta gör det kommunala alternativet på Lidingö tydligare och visar att vi kan erbjuder stora valmöjlighet med många olika inriktningar.

- Kunder och medarbetare får ett större utbud och möjlighet att arbeta inom fler verksamheter. Vi har lyssnat på önskemål från kunderna att de vill ha aktiviteter i flera av våra verksamheter vilket nu kommer kunna ske på ett enklare sätt, säger Ann-Charlotte Engman, enhetschef för verksamhetsområdet funktionsnedsättning på Lidingö stad.

Jobbforum och Ö-gruppen får det gemensamma namnet Lidingö stads dagliga verksamhet.

Alla verksamheter finns kvar; Aktivera, Aktiva teamet, Arbetspraktiken, Serviceteamet, Arbetshuset, Ateljén, Träffpunkten, Bosön, Hantverkarna, Hustegaholm.

Exempel på dagliga verksamheter hösten 2021:

 • Satsning kring digitalisering där arbetet med gruppaktiviteter över verksamheterna har utvecklats, bland annat gympa och högläsning via storbild. Tack vare detta har fler aktiviteter kunnat erbjudas.
 • All personal har gått utbildning i HBTQI (akronym för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner) och därmed kan verksamheterna kring ämnet förbättras och arbetet bli mer öppet och inkluderande.
 • Samarbetet med ”Get2Gether” har återtagits, vilket innebär att kunder och personal varje onsdagsförmiddag åker ut till getterna på Ekholmsnäsvägen.

Därutöver har Daglig verksamhet två butiker som är öppna för allmänheten, en i stadshuset där egentillverkade alster säljs och en på Högsätravägen 2 som sköts av Arbetshuset.

Läs om nyheten på Lidingö stads hemsida.

Kommentarer

 1. Skötseln av kommunens ca 30 anslagstavlor blir väl kvar? Det är en förnämlig service för oss i föreningslivet. Vi erbjuds en informationskanal för våra möten och evenemang i och med att vi kan lämna in affischer i stadshuset som sedan kommer upp på anslagstavlorna måndagen därefter. Och samtidigt städas gammalt bort. Lidingö Jazzklubb har haft stor nytta av denna verksamhet i över 25 år och hoppas innerligt att den skall fortsätta. Gärna med fler tavlor!

 2. Hej Ulf,
  Vad roligt att du uppskattar stadens service att sätta upp anslag på stadens anslagstavlor. Den servicen kommer vi att fortsätta med. Vi sätter upp anslag, dels från stadens verksamheter men också från föreningar, privata aktörer och företag.
  Utskrivet material (A4), 30 ex, ska lämnas i receptionen i stadshuset senast kl 15.00 på torsdagar.
  Vänligen, Kristina Hagbard, kommunikationschef, Lidingö stad

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *