John Mattson säljer fastighet för 1/2 miljard

Fastigheten Tryckeriregulatorn 1 i Dalénum. Foto. Andreas Lindberg
Lidingö2 juni 2023 kl 04.14

John Mattsson har sålt en bostadsfastighet på Lidingö för 525 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från fastighetsbolaget.

Det är bostadsfastigheten Tryckregulatorn 1 på Lidingö som John Mattsson nu via en bolagsaffär sålt till Resinova Bostads AB. Tango och Wigge & Partners var säljarens rådgivare i affären.

Fastigheten uppfördes 2015 och ligger i den gamla AGA-fabrikens område som nu kallas Dalénum. Den innehåller 146 lägenheter och ett garage med 121 parkeringsplatser. Den uthyrningsbara arean uppgår till 9 220 kvadratmeter vilka till 95 procent består av bostäder.

Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 525 miljoner kronor. John Mattson skriver i pressmeddelandet att köpeskillingen motsvarar ett pris som överstiger bokfört värde per första kvartalet 2023 med cirka 2 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att agera proaktivt och handlingskraftigt för att anpassa bolaget till nya marknadsförutsättningar och genom försäljningen tar vi ytterligare ett steg mot en lägre belåningsgrad. Att det underliggande fastighetsvärdet överstiger bokfört värde bekräftar värdet på vår fastighetsportfölj, kommenterar Per Nilsson, vd John Mattson.

John Mattson frånträder fastigheten den 29 juni 2023.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *