Jernet går mot pizza och pasta

Alexander, Anders och Joel på Jernet.
Näringsliv25 oktober 2023 kl 04.143

– Brasserie Jernet är på väg mot en förvandling till en Italiensk restaurang, berättar Alexander Westerberg som är en av delägarna och eldsjälen.

– Andra restauranger har vuxit fram i Lidingö Centrum med likande koncept som Jernet, så det var dags att förnya sig. Vi har startat lite smått och köpt en pizzaugn och har redan ett 20-tal pizzor på menyn. Här finns bland annat Jernets Capricciosa, Brussola och Diavolo – djävulens pizza för att den är så stark.

– Vi har satsat på bra matleverantörer och vällagad mat, säger Alexander och pizzorna har mycket fina råvaror, mindre fett och bakade på det Napoletanska sättet och dessutom vi har två pizzabagare som verkligen kan sin sak. Genom bra leverantörsavtal lyckas vi även hålla ett bra pris.

– Vi har också renoverat inne i restaurangen, vi har målat om, dekorerat med blommor, ny belysning, och fler förändringar är på gång mot känslan av en riktig italiensk restaurang.

– Vi tar det steg för steg så att våra nuvarande gäster också ska fortsätta att komma och vi vill lyssna på våra gäster för att förstå vad de önskar sig, säger Alexander och fortsätter; Succesivt kommer vi också att kunna servera olika pastamenyer, olika italienska förrätter med bland annat parmaskinka och mozzarella, efterrätter såsom Tirtamisu, Pannacotta och självklart goda italienska ostar och viner.

– Eftersom många av våra kunder tycker om den mat vi erbjuder idag kommer vi framöver att servera Jernets klassiska rätter på övervåningen, men även den maten kommer att ha genomgått små förbättringar som ligger i tiden med mindre fett och ännu bättre råvaror och mer grönt.

– Om fyra veckor är renoveringen av fasaden klar och då är vi också klara för att slå upp portarna för en fullvärdig Italiensk restaurang på nedervåningen och Jernets klassiska på övervåningen.

Alexander tror att Jernet eller IL Ferro (betyder ”järn” på italienska) som den Italienska delen kommer att heta blir ett bra komplement till de övriga restaurangerna i Lidingö Centrum och vi ger Lidingöborna ett bredare utbud och fler valmöjligheter.

– Så om fyra veckor smäller det och då har vi vår stora öppningsfest, fast under tiden är alla välkomna att pröva på våra pizzor och tycka till – vi lyssnar och vi justerar efter våra gästers önskemål och steg för steg hoppas vi på en riktigt bra, trevlig och omtyckt Italiensk restaurang med vällagad mat, avslutar Alexander.

Kommentarer

 1. Hej ! Så trevligt med förnyelse , det behövs emellanåt !

  När ni ändå håller på att renovera… har ni planerat in en entré där även en Rullstolsburen person kommer in , utan att behöva öppna sidodörren ?
  Sen undrar jag oxå hur kmr man upp till övervåningen om man inte klarar av att gå i trappor ?
  M v h Senja

 2. Följer jernet efter pizzerior som näset, trattoria och 450 gradi ? Har svårt att se konkurrensen kring järnets gamla meny. Känns rätt ensamma om den.

  Kul med nytt men ser att konkurrensen på pizza ökar.

 3. Jag har inte varit där på flera år av flera orsaker bl.a ljudvolymen. Hoppas att ni satsar på lite textilier som absorberar ljud. Ser fram emot ett besök.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *