Jazzklubben lever! (än så länge)

Kultur26 oktober 2022 kl 07.40

Går Lidingö Jazzklubb mot nedläggning? Det märks i så fall inte på det höstprogram man nu är mitt uppe i. Torsdag 27 oktober kommer den trivsamma ensemblen Jazz-4:an på besök till den hotade klubblokalen, Föreningsgården i Larsberg.

I Jazz-4:an finner man välkände pianisten och trombonisten Dicken Hedrenius, den sjungande lidingöbon och swingbasisten Hasse Larsson, lyriske trumpetaren Thomas Driving samt sångerskan Ragnhild Sjögren. Repertoaren blir svängiga versioner av evergreens man finner i ”The American Song Book”. Alltså inga covers utan melodiös och personligt improviserad live-jazz.

Ragnhild är för övrigt en av de drivande bakom ”sommarjazzhögskolan” på Visingsö. Kanske har hon där kunnat ge den unga stjärnan Amanda Ginsburg några tips. Amanda blir nästa gäst på jazzklubben som därmed bidrar med en ”kioskvältare” i Lidingö Kulturvecka den 17 november.

Höstprogrammet avslutas 8 december med storbandet BasKlas and His Ten Doctors of Syncopation. Lidingös älskare av live-jazz håller tummarna för att det då inte är fråga om ett ”gravöl”.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *