”Jag pratar med alla för öns bästa”

Stad & Politik24 februari 2021 kl 05.413

Kommunalrådet Daniel Källenfors (M) är inte orolig över de reaktioner som hans framträdande i SD:s nyhetskanal Riks har väckt. För honom känns det självklart att samtala med alla partier.

Oppositionsrådet Daniel Larson (S) har i en kommentar till tidningen MittI Lidingö uttryckt sin kritik över agerandet.

– Jag känner mig trygg i mina moderata och liberalkonservativa värderingar, säger Daniel Källenfors (M). Jag är pragmatiker från näringslivet och finansvärlden och väljer att prata med alla för att åstadkomma bästa politiken för oss. Lidingö är ett ganska litet samhälle och alla partier i kommunfullmäktige vill arbeta för Lidingös bästa.

Har Riks rätt publik för det moderata budskapet?

– Det vet jag inte men jag hoppas att jag når ut till medborgarna. Det finns många moderater som har bytt parti till SD men för mig är det viktigt att jag kan prata med alla. Jag hoppas också att moderaterna får tillbaka dessa väljare, säger Daniel Källenfors. De valde att intervjua mig och jag är villig att prata med alla.

– Vi har så stark politik så ju mer jag får prata om den desto bättre är det, säger han.

När Daniel Källenfors (M) tillträdde som kommunstyrelsens ordförande efter senaste valet dröjde det inte länge innan han lät öns Sverige-
demokrater få en insynsplats i kommunstyrelsen trots att deras eget valresultat inte räckte till för en sådan plats.

Kommer det att leda till ett ökat samarbete, kanske att partiet ingår i majoriteten?

– Vi har inget formellt samarbete med SD; vi samtalar med alla partier. Den största dialogen sker naturligtvis inom majoriteten. Vad som händer i framtiden är oklart men vi hade nyligen ett utspel från samtliga partier när det gällde polisfrågan på Lidingö.

Daniel Källenfors (M) säger sig inte ha fått några negativa kommentarer från sina partikamrater efter sina framträdanden i Riks.

Oppositionsrådet Daniel Larson (S) uttalar sig i en kommentar i MittI Lidingö.

 – Det visar tydligt att de vill normalisera Sverigedemokraterna och ha ett närmare samarbete partierna emellan, detta trots Sverigedemokraternas bruna historia och nära kopplingar till den internationella vitmaktrörelsen.

På sin Facebook-sida skriver öns socialdemokrater att de har också fått en inbjudan att framträda i Riks men partiet avböjer i en kommentar: ”Socialdemokraterna för dialog med Lidingös medborgare samt kommunicerar politik, genom andra forum än sverigedemokraternas kampanjorgan.”

Kommentarer

  1. Socialdemokraterna har ytterst egoistiska skäl till att angripa och smutskasta alla som talar med SD. Det handlar inte om att Socialdemokraterna är särskilt ädla! Titta bara på sossarnas eget förflutna med makarna Myrdal och deras synnerligen obehagliga och elitistiska människosyn.

    De handlar om att Socialdemokraterna vet att de är totalt förlorade i nästa riksdagsval (tillsammans med sina stödpartier på vänsterkanten Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet) om det bildas en konservativ majoritet med stöd av SD. Det är den gamla vanliga makthungern som driver Socialdemokraterna i deras smutskastningskampanjer, inget annat!

    Jag tyckte uppriktigt synd om försvarsminister Peter Hultqvist, som med fusklapp från Stefan Löfven i handen, totalt gjorde bort sig i SVT:s Agenda härom helgen. Hultqvist som jag egentligen tycker är regeringens bästa minister.

    Alla parlamentariska politiska partier måste kunna tala med varandra om landets och kommunernas ödesfrågor.

  2. Ja det är skrämmande att S tycker att de ska bestämma vilka medier man får synas i, eller vilket parti man ska prata med, det fenomenet hade vi i Europa på slutet av 30-talet och början på 40-talet och ska aldrig tolereras på nytt. Det är så långt från demokrati man kan komma och det är typiskt för diktaturer och totalitära stater. Bra lösningar på problem och att förebygga orsaker, får man genom samarbete och olika vinklar.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *