Jacob Persson vann silver i Parallellslalom

Sport2 februari 2019 kl 00.01
Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

 IDROTT  2 februari 2019 kl 00.01
Igår fredag 1 februari var det dags att avgöra Svenska Mästerskapen i parallellslalom på SM-veckan i Sundsvall.  I ett snöigt och kallt Sundsvall hade 81 åkare, 31 tjejer och 50 killar samlat sig för att tävla i SM parallellslalom. Lidingö hade fem åkare på start, Tua Normark, Erik Oredsson, Otto Lundbäck, Jacob Persson och Max Ösund.

Tävlingen avgjordes först i ett kval där Jacob Persson hade snabbaste kvaltiden och visade att han ville vara med och tampas om SM-titeln. På killsidan hade Wilhelm Hedenberg, UHSK Umeå SK och vår egen Jacob Persson IFK Lidingö SLK. Både Wilhelm och Jacob hade visat på en stabil och snabb åkning genom alla delfinaler så det blev en rafflande final där Wilhelm drog det längsta strået till slut. 

– Fan vad snabb han är på sådana här banor där det blir lite spår, säger silvermedaljören Jacob Persson.

Parallellslalom är en av sex grenar som klassas som alpin skidsport. Parallellslalom påminner om vanlig slalom med skillnaden att tävlingsbacken består av två likadana banor som går parallellt med varandra. I ett heat kör två åkare samtidigt. I andra åket skiftar åkarna banor med varandra och startar med tidsskillnaden från första åket. Då är det först i mål som gäller. Åkarna ska på vägen ner ta sig mellan ett antal portar som är utplacerade i backen. Parallellslalom och slalom har kortast avstånd mellan portarna i jämförelse med de andra alpina grenarna.
 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *