Utställning: Isbergsteorin på stadshuset

Kultur3 september 2021 kl 04.02

Konstnären Jakob Anckarsvärd ligger bakom utställningen Isbergsteorin som ställs ut i stadshusets entré från lördag och en månad framåt. Vernissage blir det den 4 september kl 12.00–15.00.

Jakob Anckarsvärd arbetar primärt med färgstarkt landskapsmåleri.
I sina landskap låter han ofta politiska frågor dyka upp, såsom frågor kring båtflyktingar på medelhavet, Romer i Sverige, kriget i Syrien med mera. De politiska diskurserna är sällan övertydliga men mer eller mindre subtila som skapar möjligheter för diskussion och eftertanke. Anckarsvärds landskap  har även estetiska och konsthistoriska ställningstagande, utförda i skiftande storlek men alltid med oljefärg på pannå. Isbergsteorin tar sin början i klimatrörelsen, forskningen kring polartrakterna och anspelar på Freuds isbergsteori där vi döljer eller förtränger det som inte skall synas, fastän det är känt att större delen av isberget ligger under ytan.   

Skymning av Jakob Anckarsvärd.

Utställningen hänger till den 3 oktober. I oktober fortsätter utställningen i Nynäshamn och våren 2022 bir det en soloshow på Agardh & Tornvall och i Södertälje.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *