Intressanta talare gästar Lidingö för seminarium om klimatomställningen

Lidingö19 oktober 2023 kl 03.50

Onsdagen den 25 oktober bjuder Lidingö FN-förening in till ett seminarium som handlar om ”Halvvägs till 2030 - hur klarar vi klimatomställningen? ”.

En nyligen lanserad rapport som redogör för statusen av de globala målen kommer att presenteras på seminariet. Rapporten togs upp vid FN:s möte i New York i september. Åhörarna kommer att få ta del av vad som beslutades kring de globala målen, med fokus på klimat och miljö. Bland annat gjordes tolv prioriteringar för att öka takten i klimatomställningen och nio av dem kommer FN:s Utvecklingsprogram, UNDP att vara med och leda. Därför har föreningen bjudit in Axel Hallgren från UNDP Sverige som första talare.

Lisa Deutsch, forskare vid Stockholms universitet kommer att dela insikter om konsekvenserna av globaliseringen av livsmedelsproduktionen. Elin Bergman, operativ chef på Cradlenet och tidigare expert inom cirkulär ekonomi på WWF, kommer att ge en inblick i cirkulär ekonomi och dess betydelse i klimatomställningen.

Gunilla Östberg, en av grundarna till Ett Hållbart Lidingö kommer att dela med sig av konkreta tips om hur vi själva kan bidra till klimatomställningen. Gunilla har lång erfarenhet från ledande positioner i näringslivet där hon banat vägen för långsiktigt hållbarhetsarbete. Cecilia Tengroth, som är generalsekreterare i FN-förbundet leder seminariet och det kommer att finnas tid för både diskussion och frågor.

FN-föreningen tycker det är angeläget att lyfta fram klimat- och miljöfrågorna nu, i halvtid av Agenda 2030 och tillsammans kunna diskutera dem.

– Vi vill med denna kväll både ge aktuell information och kunskap men också att den ska ge inspiration till vad man själv kan göra för att bidra till klimatomställningen. Vi är så glada över att vi fått så många intressanta talare till Lidingö, säger Kerstin Wiss Holmdahl, ordförande i Lidingö FN-förening.

Seminariet äger rum den 25 oktober i Lidingö stadsbibliotek, lokalen ”Berguven”. Dörrarna öppnas kl.18 och seminariet börjar kl. 18:15 och avslutas kl. 20. Anmälan till info@fnlidingo.se . Seminariet är kostnadsfritt.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *