Inget vanligt hokus pokus

Kåserier18 februari 2023 kl 03.28

Nu är min Iphone fixad tack vare Mobilmaster som bara tryckte på G-mail och sedan på en knapp till. Det gick fort så jag hann inte se, för jag måste ju förklara vad som var fel när alla kontakter bara försvann. Men innan jag hade berättat hur jobbigt det var att slå i gamla anteckningsböcker bara för att hitta något telefonnummer, hade Mobilmaster redan fixat felet. 

– Va? sa jag. Hur gjorde du?

– It’s Magic.

– Ok, men hur gjorde du? Jag såg inte.

Då fick jag se det magiska tricket en gång till. Och så var felet fixat. Båda knapparna måste vara aktiverade och jag hade bara haft en av dem aktiverad. Det var påfrestande under tiden som jag drogs med felet, att behöva leta i gamla anteckningsböcker för att hitta mobilnummer till den egna familjen.

Men allt kan inte förklaras med ’trolleritrick’. När post inte kommer fram är det förtretligt och det är en understatement.

I fredags eftermiddag fick jag tre brev. Ett från Nordea, det vanliga med alla utgifter under månaden plus saldo (som jag ändå ser i datorn), ett från kommunen om nya utgiftstaxor för äldre, och så en påminnelsefaktura från Ellevio! Den sista fick mig att reagera på studs. 

Det var sent på eftermiddagen men jag ringde genast Kundtjänst och förklarade att originalfakturan hade jag inte fått. På Kundtjänst kollade de mitt kundnummer och sa att fakturan är obetald. Jag ska genast betala den, svarade jag. Efter telefonsamtalet loggade jag in på internetbanken och betalade summan 497 kr som kommer in på mottagarens konto nästa bankdag, det vill säga på måndag den 13 februari. Redan hade en påminnelseavgift på 60 kr lagts på fakturan men den är inget att göra åt. FRÅGAN ÄR VART ORIGINALFAKTURAN TOG VÄGEN? Är det felleverans av posten? Eller vad har hänt?! 

Hade min inbetalning dröjt en dag till, så hade ärendet gått till inkasso. Det är inte acceptabelt med felleveranser eller att nonchalera att i en brevhög ett brev har hamnat som ska till någon annan mottagare. Det är förkastligt. Folk reser bort och lagrar sin post och hur vet man att all viktig post kommer rätt? 

Om jag skulle få ett brev i mitt postfack som inte är adresserat till mig skulle jag omgående se till att brevet kom adressaten i fråga. 

Det är inte lätt att hålla reda på elräkningar. Förut var det bara Fortum som skickade ut räkningen och det var inga problem, jag ordnade direkt att fakturan skulle betalas via autogiro men så delades bolaget och man får betala även till Ellevio och inte vet man när nästa faktura kommer. Jag vill inte heller aktivt söka information när fakturan skickas ut.

Men Ellevio har bekräftat att min anmälan om fakturering via e-faktura träder i kraft nästa gång, dvs i mars månad. Så skönt, nu kan jag åka jorden runt både med- och motsols om så vore,  utan att bekymra mig.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *