Inga sommarjobb för ungdomar

Stad & Politik17 april 2024 kl 03.476
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Vore intressant att veta hur många sommarjobbare som hade kunnat avlönats med pengarna som slösades på flytten av hundrastgården i Furutorp till gyttjepölen i Fågelöudde.
  En intressant prioritering av våra skattepengar.

  1. Ja fokus får ansvariga är ju att istället för att se till att städa hemma ägnar sig åt att mästra andra kommuner. Riktigt tröttsamt.
   Men man får ju alltid de politiker man förtjänar. Varje gång öns invånare har möjlighet att rösta för förändring så väljer man samma.
   Det var någon som hade en definition på någon som alltid gör samma sak men hoppas på ett annat resultat …

 2. En kommun som inte har råd med ungdomar – eller en kollektivtrafik att räkna med – är en kommun i utförsbacke. Att i ett sådant läge lägga ut merparten av Lidingö stads verksamheter på entreprenad är höjden av ansvarslöshet. Kan andra göra plats för sina ungdomar borde även Lidingö kunna göra det genom att ha järnkoll på (skatte)stålarna. Det duger inte att slå sig till ro med att man inte får några (statliga) bidrag.

 3. Ser det själv som något positivt att ungdomarna själva fixar sommarjobb och inte behöver ta hjälp av kommunen. Kan aldrig vara fel.

  1. Menar du att det är bättre att de söker jobb hos andra arbetsgivare än kommunen? Varför skulle andra jobb vara bättre?
   Personligen värderar jag kommunens uppgifter lika högt som andra. Viktigt att samhället tar ansvar i sin helhet för att skapa förutsättningar och arbetstillfällen.
   Att som Lidingö stad dra ned på verksamheten för ungdomar genom att stänga fritidsgårdar, dra in på sommar jobb och sedan gnälla över att kriminaliteten inte tas omhand är väldigt märkligt. Att alltid peka på att det är någon annans fel när något inte går som det ska men ta äran när man sänker kostnaderna och tar bort förutsättningar är inget framgångsrecept för välfärd. .

 4. Nedan text är från artikeln ovan där Lidingö Stad redovisar resultatet för 2023.

  Årsredovisningen för 2023 har presenterats för kommunstyrelsen. Resultatet för Lidingö stad blev plus 213,9 miljoner kronor.

  På vilket sätt menar kommunen att pengarna inte finns när resultatet var ett överskott på 213,9 miljoner? Vilket överskott krävs för att öns ungdomar ska få möjlighet till sitt första jobb?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *