Idrottshallen i Torsvik invigd

Den nya idrottshallen vid Torsviks Skola.
Sport30 september 2021 kl 12.35

Äntligen var det dags att inviga den nya idrottshallen i Torsviks skola på riktigt. Hallen har förvisso använts sen i våras, men det är först nu projektet i sin helhet är avslutat och hallen kunde invigas på riktigt. En hall som är tänkt att, förutom tillgodose skolans behov av utbildningslokaler, även byggs för att utöka möjligheterna för öns idrottsklubbar.

Barnen på Torsviks skola väntar klassvis på att den nya idrottshallen skall invigas.
Filip Svanberg ((M), ordf Kultur- och fritidsnämnden), Amelie Tarschys Ingre ((L) ordf Utbildningsnämnden), Hanna Wigertz Andersson (idrottschef), Stefan Anderman (skolchef) och Sara Carlsson (rektor Torsviks Skola) i samband med invigningen av den nya idrottshallen i Torsviks Skola.

Efter en lång bygglovsprocess togs det första spadtaget inför bygget av Torsviks Idrottshall i februari förra året och nu är bygget i enlighet med den fastslagna planen färdigt. I projektet ingick förutom bygget av en ny idrottshall också upprustning av utemiljön kring den nya hallen, samt rivning av den gamla hallen och anläggning av en mindre fotbollsplan i dess ställe. 

Den nya hallen är fullstor (20x40m), med ytterligare ytor utanför själva spelplanerna och total golvyta är närmare 1 200 kvm (inklusive läktare). Det ger goda förutsättningar för såväl skola som föreningsliv att nyttja den. Hallen går även att dela av med en vikvägg som sänks ned från taket, vilket möjliggör att två aktiviteter kan genomföras samtidigt utan risk för störning eller krockar.

Att hallen är fullstor innebär att såväl handboll, som basket och innebandy kan nyttja planen för matchspel.

Exteriör Torsviks Idrottshall.
På platsen där Torsviks skolas gamla idrottshall låg ligger det nu en fotbollsplan med konstgräs.
Text och foto: Jonas von Hofsten
jonas@toernquist.se
Alla artiklar av Jonas

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *