IFK Lidingö fotboll visar sina bästa sidor

Sport3 april 2022 kl 04.523

IFK Lidingö FK genomför en varumärkeskampanj med start nu på söndag den 3 april, för att visa på det engagemang som finns i klubben, manifestera sin storlek och att klubben bidrar till allas vårt välmående här på Lidingö. Kampanjen går på Ocean Outdoors utomhustavlor på ön och på Instagram & Facebook.

- Vi har 650 ideella ledare och över 3000 spelare och saknar planer att träna på, säger Markus Karlsson, klubbchef på IFK Lidingö FK. Vi har föreslagit ytan norr om den befintliga konstgräsplanen nere på Lidingövallen, men på det området är det tänkt att rena vatten från Kyrkviken.

- Visst går det att samexistera på den här ytan säger Filip Svanberg (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden och pekar på den utredning som redan finns och att tillfrågad extern expertis anser att planfrågan inte är ett problem. Carl-Johan Schiller (KD) menar å andra sidan att det blir svårt att genomföra detta, då det kräver en ändring av detaljplanen och då träder strandskyddet in.

- Därför är det nu extra viktigt att visa vad vi bidrar med för folkhälsan fortsätter Markus. Följaktligen bör miljö och hälsa kunna samsas på den enorma ytan. En yta som annars står oanvänd och gror igen. Och eftersom området idag faktiskt är ett idrottsområde enligt detaljplanen, så kan man ju tycka att politikerna skulle kunna lösa detta.

- Vi har dessutom lovat Lidingö Stad att satsa extra mycket på ungdomar i åldern 13-19 år. En breddsatsning på just dem som befinner sig i en kritisk ålder, men som kan tänka sig att spela fotboll, bara det finns riktiga ytor att träna på. Men om vi som förening överhuvudtaget ska kunna ta in fler spelare, så måste vi få fler planer, planer som är anpassade efter både ålder och spelform, tillägger Markus Karlsson.

- Det är särskilt angeläget nu, när vi dessutom välkomnar flera ungdomar som flytt från Ukraina och som vill spela fotboll. Helt i linje med vår värdegrund och det sociala ansvar som alltid funnits i klubben, tar vi emot dem med öppna armar. Klubben samlar också in pengar till UNHCR som går till Ukraina. Fotbollsförbundet centralt tog initiativet och IFK hängde på. Både föreningen och flera lag har sina egna insamlingar, avslutar Markus.

Några enheter ur kampanjen:

Kommentarer

  1. Hej Markus och IFK Lidingö fotboll!

    Vi har ju jobbat länge tillsammans för bland annat fler fotbollsplaner så där är vi helt överens. Tyvärr verkar ni ha fått en del felaktig information i det här fallet. Jag ringer dig imorgon måndag Markus så får vi prata med varandra istället för om varandra.

    Carl-Johan Schiller

  2. Markus har vänt sig till allmänheten och vi är fler som vill höra svaret så försök inte smita undan. 🙂

  3. Om fotbollen ska utökas (av någon outgrundlig anledning) för att ALLA barn ska ges möjlighet till att undvika stillasittande kanske en ny hub måste etableras vid Fågelöudde men varför ska alla barn ägna sig åt fotboll? Knappast någon kommer att ha som yrke att meningslöst sparka på en boll.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *