ICA Kvantum Lidingö bäst på ekologiskt i Stockholm

Foto: Lidingösidan
Näringsliv4 juni 2021 kl 04.37

ICA Kvantum Lidingö är bäst på ekologiskt i Stockholm 2021, och får pris som en av Sveriges mest hållbara matbutiker av KRAV. Med utmärkelsen vill KRAV hylla en butik som arbetar med att utöka sitt ekologiska sortiment i allmänhet och sitt KRAV-märkta sortiment i synnerhet.

I vinnarmotiveringen heter det: “En butik som förstår vikten av dialog med sina kunder, både i butiken och i sociala medier. Det här är en passionerad butik som vill vara med och förändra världen. Här brinner man för det ekologiska, det är omöjligt att missa!”

White Guide Green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Under 2021 besöks 12 städer i Sverige i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest. Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker.

Ekologiskt är en av flera hållbarhetskategorier i White Guide Green, och den står KRAV för. Med utmärkelsen “Bäst på EKO” vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt.

Alla vinnare av de testade städerna presenteras på www.whiteguidegreen.se.

Bakom initiativet White Guide Green står Bergkvist Publishing och WWF.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *