Ibland kan man vara nöjd med en poäng

Lidingö Vikings förlorade knappt. Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport16 februari 2020 kl 06.26

Det var en jämn match mot IFK Österåker som i stort kunnat sluta hur som helst. Nu blev det förlust för Lidingö på straffar. Matchen slutade 1-2 (0-0)(!-0)(0-1) (0-0)(0-1) skott 43-47.

Österåker var också närmast att vinna efter tre perioder, men tack vare att Henrik Grönlund kunde slå bort den puck som låg helt fri framför målet så gick matchen till förlängning.

Min uppfattning är att Österåker var bättre i första och sista perioden. Hade inte Gustaf Ericson varit så bra i målet hade matchen kunnat vara Österåkers efter en period!  

Lidingö gjorde en bra andra period. Det var också den enda period Lidingö vann skotten (20-8).Då kom också målet. Efter 22:50 sköt Jacob Paganderth och på returen höll sig Viktor Hansson framme (står fel i matchprotokollet!) Jocke Lundh var det som fick ass nummer två. Kvitteringen kom när Lidingö drog på sig en helt onödig utvisning för interference! Ett snyggt mål som gav 1-1 i P.P. (45:32).

Som helhet var det ingen bra ishockeymatch. Troligen berodde det på att isen – enligt spelarna – var usel. Om så var fallet förstår jag ändå mindre varför lidingöspelarna försökte dribbla i straffläggningen istället för att skjuta? Bara Paganderth sköt! Båda Österåkers mål i straffdramat var skott! Straffmatchen slutade 2-0 till Österåker.

Gustaf Ericson, Henrik Grönlund, Marcus von Sydow och Jocke Lundh får extra plus. Lidingö halkade nu ner till fjärde plats i tabellen men det är på målskillnad. Tierp leder på 40 p. Sedan följer tre lag på 34 och på sjätteplats Österåker med 30. Tre omgångar återstår.

Ingen kan få dig att känna dig underlägsen – utan ditt eget samtycke!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *