I morgon öppnar Christinagymnasiet

Näringsliv19 augusti 2021 kl 05.18

– I morgon startar Christinagymnasiet sina första gymnasieklasser. Det har tagit tre år att förbereda, men nu är allt på plats och det är jättespännande och roligt att nu äntligen få starta, säger vd Amanda Schütz.

– Första året kommer vi att ha två klasser med ekonomisk inriktning och därefter är det tänkt att bli tre nya klasser per läsår med 300 elever. I år blir det cirka 55 elever som delas upp i två klasser och en del är elever som kommer från 9:an på Christinaskolan som vi redan driver. De allra flesta kommer från Lidingö. Vi kan vara upp till 64 i år, så vi har några platser över, kanske för några elever som inte vill åka över bron, tillägger Amanda.

Linda Elwin som är programansvarig har tidigare jobbat både på Hersby gymnasium och i näringslivet och är klippan som ska ha kontakterna med näringslivet samt hålla samman programmet med de andra lärarna i ett sammansvetsat arbetslag.

– Vi kommer att ha Ung företagsamhet, det vill säga eleverna får pröva på att driva egna företag och på sikt kommer vi att ha internationella utbytesprogram, säger Åsa.

– Det ska bli så roligt att forma det nya gymnasiet med den första årskullen av elever, såsom traditioner, studenten och annat. Vi hoppas att eleverna ska känna att de får vara med och påverka och att de ska känna gemenskap.

– Vi lägger just nu de sista pusselbitarna för att färdigställa de nya lokalerna, Komvux gamla lokaler i Gångsätra, som har samma skolgård som Christinaskolans årskurs 1–9.

– Vi packar upp böcker, sätter upp gardiner, färdigställer biblioteket, klassrum, grupprum, uppehållsrum med mera, säger Åsa Johansson, som är rektor.

– Idag har vi 72 anställda och det kommer 15 till i och med gymnasiet när det är fullt utbyggt. Vi har i år 585 elever med de nya gymnasieleverna och vi kommer att öka omsättningen från 67 till 73 miljoner, så vi blir en stor arbetsgivare på ön.

– Nu gäller det att ha is i magen och hoppas att allt går som vi tänkt, säger Åsa. Så fort terminen börjar ska vi leva upp till förväntningarna och visa vad vi kan.

– Vi är dock väl förberedda och gymnasiet har samma grundfilosofi som Christinaskolans hög-och låg- och mellanstadieskola som vi startade 2013, där vi har över 4 000 elever i kö.

– Vi är glada att detta gått vägen och vi är startklara, även om det är lite nervöst, avslutar Åsa och Amanda. Vi ser fram emot att ta emot eleverna idag!

www.christinaskolan.seArtikel skriven av Katarina Palmstierna, Lidingö Näringsliv

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *