Hustegaholm öppnar i sommar!

Hustegaholm öppnar efter midsommar. Foto: Bengt Jansson.
Lidingö30 maj 2021 kl 04.51

Nu är det klart att sommarkafét på Hustegaholm öppnar efter midsommar, dock med restriktioner utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Då kaféverksamheten på Hustegaholm huvudsakligen sker utomhus kan kaféet öppna igen efter midsommar till glädje för alla seniorer som gärna vistas där. Sommarkaféet vänder sig särskilt till äldre, både de som bor i eget boende, i servicehus eller i vård- och omsorgsboende.

Det är pensionärsorganisationerna PRO och SPF Lidingöskeppet som tillsammans med Lidingö stad driver kaféverksamheten. För att det i sommar ska bedrivas på ett smittsäkert sätt kommer personalen att ha extra fokus på att nuvarande regler kan efterlevas. Det gäller exempelvis att hålla avstånd mellan borden och att det inte är för många personer vid varje bord.

Det populära midsommarfirandet på Hustegaholm ställs tyvärr in i år på grund av pandemin då det bedöms som för riskfyllt med folksamlingar och trängsel.

– Jag välkomnar verkligen att våra viktiga verksamheter för äldre kan öppna igen. Många äldre har känt sig isolerade under pandemin, det här blir en glädjeskjuts för dem, säger Birgitta Sköld, omsorgs- och socialnämndens ordförande, (LP).

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *