Hustegaholm öppnar i sommar!

Hustegaholm öppnar efter midsommar. Foto: Bengt Jansson.
Lidingö30 maj 2021 kl 04.511

Nu är det klart att sommarkafét på Hustegaholm öppnar efter midsommar, dock med restriktioner utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Då kaféverksamheten på Hustegaholm huvudsakligen sker utomhus kan kaféet öppna igen efter midsommar till glädje för alla seniorer som gärna vistas där. Sommarkaféet vänder sig särskilt till äldre, både de som bor i eget boende, i servicehus eller i vård- och omsorgsboende.

Det är pensionärsorganisationerna PRO och SPF Lidingöskeppet som tillsammans med Lidingö stad driver kaféverksamheten. För att det i sommar ska bedrivas på ett smittsäkert sätt kommer personalen att ha extra fokus på att nuvarande regler kan efterlevas. Det gäller exempelvis att hålla avstånd mellan borden och att det inte är för många personer vid varje bord.

Det populära midsommarfirandet på Hustegaholm ställs tyvärr in i år på grund av pandemin då det bedöms som för riskfyllt med folksamlingar och trängsel.

– Jag välkomnar verkligen att våra viktiga verksamheter för äldre kan öppna igen. Många äldre har känt sig isolerade under pandemin, det här blir en glädjeskjuts för dem, säger Birgitta Sköld, omsorgs- och socialnämndens ordförande, (LP).

Kommentarer

  1. Hej, tack för all upplysning för aktiviteter för äldre. Nu är det så att jag känner så dåligt till Stockholm. När vi flyttade hit ifrån Mölndal, som ligger mycket nära Göteborg, så strax efter blev min man sjuk, barnen fick barn och då hade jag fullt upp med dem. Jag är inte heller vidare så kry, nästa januari hoppas jag kunna fira min 90-årsdag. Ifall ni har transport till aktiviteter, så går det bra. Det är mycket tråkigt här för människor som bor i området har inget intresse av varandra. Är tacksam om ni kontaktar mig om det kommer upp något som passar mig. Vänliga hälsningar Inga Råberg, Trossv 1 Gåshaga, Lidingö.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *