Historiska herrar invigd

Tre herrar från nutiden inviger "Historiska herrar". Från vänster Staffan Strömbäck (Kulturnämndens ordförande), Robert Hallenborg (Hembygdsföreningens ordförande) och carl-Henrik Ankarberg (vice ordf i Hembygdsföreningen).
Historia5 mars 2023 kl 05.271

Det är en unik utställning som invigdes på lördagen. "Historiska Herrar som satt spår på Lidingö". Det finns gott om framstående personer på Lidingö som blivit kända för vad de har åstadkommit. Ett mycket begränsat urval av dem, 25 st, finns med på utställningen på Lidingö museum.

Ett stort uppbåd av folk hade samlats på museet för att höra ordföranden Robert Hallenborg presentera utställningen och därefter Kultur- och fritidsnämndens ordförande Staffan Strömbäck (M) invigningstala och klippa bandet, det vill säga förklara utställningen för officiellt invigd.

En trevlig liten bok med alla herrarna finns att köpa på museet. Utställningen pågår till sommaren.

Kommentarer

  1. Jag hoppas alla Lidingöbor förstår värdet av att vara medlem i Lidingös fina Hembygdsförening. Här vårdas och sprids det lokala kulturarvet. Lidingö har mycket att vara stolt över – inte bara lokalt utan även globalt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *