Historisk insats av J 18-laget

Jakub Altrichter (14) Lidingö Vikings HC 20200308. Lidingö Vikings tog emot SSK i J18 Allsvenskans sista omgång. Matchen slutade 4-2 till Lidingö.
Sport9 mars 2020 kl 00.07

Aldrig under Lidingös ishockeyhistoria har J18-laget haft sådana framgångar som denna säsong!

I och med segern mot Södertälje i den avslutande matchen med 4-2 (2-0)(1-0)(1-2) skott:34-35, så skrapade Lidingö ihop 12 poäng och klev förbi SSK i tabellen och slutade 9:a.

Adam Nedelka (76) Lidingö Vikings HC gör 3-0 bakom Jonathan Petersson (1) SSK .

Lidingö startade matchen bra och kunde också ta ledningen med 1-0 redan efter 2:20 i power play. Adam Nedelka (5) var sist på pucken (Ass Selling + Munk). Oliver Munk (2), som gjorde sin bästa match i Lidingötröjan, pangade in 2-0 (17:04) och gav ett visst lugn till sitt lag inför andra perioden.(ass Hedman + Sindelek)

Mittperioden har varit ett bekymmer – rent spelmässigt – i de senaste matcherna, men tack vare att Adam Nedelka (6) var framme och satte 3-0 (21:25) i inledningen av perioden så kändes det tryggt. (ass: Selling + Hamsik) Av sina 6 mål har nu Adam gjort 5 i power play!

Axel Backman (30) Lidingö Vikings HC.

I slutet av perioden blev en ledare i SSK irriterad på ett domslut och det gav Lidingö möjlighet i 7 minuter att definitivt avgöra matchen. Det blev dessutom ytterligare en spelare utvisad vilket gav ett 5 mot 3.

Tyvärr så hände det som så ofta sker vid dylika händelser. Laget med det numerära överläget slappnar av och spelar pucken för sakta och slutar skjuta. För det var det som var så bra, när Lidingö gjorde sin två mål i power play tidigare under matchen, att laget sköt många skott.

Nu blev det istället 4-0 (54:60) när William Hedman (19) – i friläge – gjorde mål. Det var Hedmans 6:e mål denna säsong mot SSK (ass: Hamsik + Brodén).

Filip Agelman (Ass. Coach) fick ta hela ansvaret för coachingen efter att Robert Grääs (Head Coach) SSK utvisats i slutet av den andra perioden.

Det blev en smula nerv i matchen när SSK reducerade till 4-1 ((55:44) och 4-2 (57:27), men någon egentliga fara för segern var det aldrig.

Axel Backman i målet gjorde en mycket bra match. Räddade frilägen och en straff. Defensive backen Marco Sandelgård gör aldrig en dålig match, något som även gäller Jakub Altrichter.

Max Brodén (26) Lidingö Vikings HC fri framför Jonathan Petersson (1) SSK.

Ja, hela laget är värt beröm!

På torsdag är det dags för slutspel. Vilket lag som kommer till Childhoodhallen blir klart under måndagen.

Lidingös J 18-lag har spelat jämnt mot de flesta lag i serien, så visst finns möjligheten att vinna mot vilket lag det än blir!

Framgång beror på hur mycket man anstränger sig!

Albert Sjöberg (23) SSK.
Adam Nedelka (76) Lidingö Vikings HC med ett ungt fan.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *