Hersby i topp i gymnasierankning

Lidingö10 maj 2023 kl 04.15

2023 års gymnasierankning – Så placerar sig gymnasierna på Lidingö

GyRanks rankning av gymnasieskolor i Storstockholm har precis släppts. Rankningen baseras på data från Skolverket, Skolinspektionen och Statistiska Centralbyrån, SCB.

Hersby gymnasium placerar sig som nr 22 av de bästa gymnasierna i länet av totalt över 180 gymnasier. Därefter kommer Stillerska gymnasiet på plats 117. Lunagymnasiet som vänder sig till elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och nyöppnade Christinagymnasiet är inte med i rankningen. Hersby når också höga placeringar i rankningarna för ekonomi- och naturvetenskapsprogrammet, nr 11 för ekonomi, nr 12 för Natur och nr 18 för Samhälle.

De tre högst rankade skolorna är 1:a Kungsholmens Gymnasium, 2:a VRG Campus Viktor Rydberg och 3:a Södra Latin. Det finns specifika listor för varje program exempelvis toppar Fredrika Bremergymnasiet vård- och omsorgsprogrammet och Marina Läroverket toppar listan för naturbruksprogrammet.

Rankningen baseras på omfattande data bland annat resultat på nationella prov, betygsinflation, andel behöriga lärare, elevnöjdhet, andel som tar examen och arbetsmarknadsutfall.

Rankningen har tagits fram av GyRank som sammanställer och presenterar statistik om gymnasieskolor i Stockholm. Syftet är att ge elever och föräldrar möjlighet att lättare jämföra gymnasier.

Rankningarna finns öppet tillgängliga på GyRanks hemsida för den som vill ta del av den.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *