Hersby arrangerade samtal om religion och samhälle

Lidingö4 maj 2022 kl 04.21

Förra fredagen fylldes Hersby Gymnasiums aula till bredden när frågan om varför konflikter uppstår mellan religion och det sekulära samhället. Samtalet var ett extra utbildningstillfälle som gav eleverna möjlighet att ställa frågor till de engagerade deltagarna.

Skolan har en lång historia av att bjuda in relevanta personer till dessa typer av föreläsningar och denna gång var det inget undantag. I talarstolarna satt Christer Sturmark, VD för bokförlaget Fri Tanke och tidigare ordförande för Förbundet Humanisterna och Anders Arborelius, Sveriges första katolska kardinal någonsin. Syftet med samtalet var även att visa resonemangen och tankesätten från två personer med helt olika livsåskådningar.

Samtalet handlade om allt mellan himmel och jord. Allt från aktiv dödshjälp till frågan om abort och objektiv sanning. Eleverna var mycket engagerade under föreläsningen och många frågor ställdes till föreläsarna efter att samtalet var färdigt. Hela samtalet var i god ton och genomfördes på ett professionellt vis med talmoderator.

Hela diskussionen går att se på YouTube.

Text och foto: Eric Liljestrand
ericliljes123@gmail.com
Alla artiklar av Eric

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *