Herrarna förlorade i årets sista match

Sport22 december 2022 kl 03.56

LSK gjorde en av sina sämre insatser när man på hemmaplan i årets sista match förlorade mot Sollentuna HK med 29-33 (14-18). En oinspirerad och tam inledning från hemmalaget gjorde att det efter dryga tre minuter stod 0-3 på tavlan. Det tog hela sex minuter innan David Rimbe satte LSK:s första mål. Sollentuna fick fira fjärde advent med en löpande lucköppning i LSK:s försvar. Det var tidig julafton för skyttarna som tämligen obehindrat kunde komma till avslut samtidigt som LSK släppte såväl inspel till linjen som kantutspel. Det blev en övermäktig uppgift för både Rickard Trollsås och Willy Wiggström i LSK:s mål.

Andra halvlek blev den första lik. Sollentuna spelade disciplinerat och behöll sin ledning. Hemmapubliken kom igång då Pontus Månsson satte två mål och gjorde ställningen 22-24 efter 44 spelade minuter. Slarv, missar och även lite oflyt gjorde dock att matchen aldrig blev riktigt spännande utan Sollentuna fick dansa segerdans på mittplan efter siffrorna 29-33.

Med 33 insläppta mål vinner man inga matcher. Det var ovant att se ett så passivt försvarsspel som LSK visade upp. Även anfallsspelet hackade och djup och attackspel lyste med sin frånvaro då det blev väldigt mycket spel i sidled. Vi fick än en gång bekräftelse på att LSK är som bäst när första fas kontringarna fungerar. Utan bra försvarsspel försvinner dock de möjligheterna. I andra fasen kan man också trycka på lite mer för att få de enkla målen. Inte minst behövs detta när det uppställda anfallsspelet inte skapar lägen. Kul att se Jakob Lundblad som kom in som en frisk fläkt på niometer och tog för sig. Åtta mål varav några ordentliga projektiler lovar gott inför fortsättningen.

– Det var länge sedan det var så tyst i omklädningsrummet. Många som var besvikna på sin prestation både spelare och ledare. Men det här är ett tecken på att handboll inte alltid handlar om att ha de bästa spelarna utan att en bra inställning kommer man långt på. Vi förlorar mot ett lag som ville vinna mer än oss och så blev det också säger tränaren Anders Boqvist.

LSK tappade i och med förlusten serieledningen där Huddinge nu får fira jul och nyår som serieledare på samma poäng som LSK men med bättre målskillnad.

– Efter förlusten har vi haft två träningar där vi pratat igenom saken och nu blickar vi framåt. Vi går på en liten ledighet den 22/12 och drar igång med boll igen den 2/1. Men under den tiden kör spelarna egen styrka som varvas med löpning avslutar coach ”Boken”.

Målgörare i LSK: Jakob Lundblad 8, Ted Wettebrandt 7, Oskar Nilsson 6, David Rimbe 4, Pontus Månsson 2, Martin Andrésson 1, Johan Juliusson 1.

Matchens lirare i LSK: Ted Wettebrandt

Nästa hemmamatch spelas den 10 januari i Gångsätra kl 19.45 mot Huddinge HK.

Text: Christer Thelin
Foto. Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *